Nina Speelt

Nina de la Parra
Sat 19 Apr ’25 20:30
Een mix van cabaret, spoken word, zang, comedy en toneel
Sat 19 Apr ’25
20:30

Overal waar vrouwen wonen, wil Nina de la Parra spelen. O, en overal waar mannen wonen trouwens ook. Want hoewel we echt ons best doen elkaar beter te begrijpen, valt er nog zoveel te leren, bij elkaar te brengen, uit te schreeuwen, te bespreken, te verlangen, te voelen en te schaterlachen. 

Om waar we nu staan, onze afkomst, onze toekomst. Wat is dan een beter medicijn dan de rauwe, hilarische, overrompelende, grenzen verkennende, sexy, hokjes doorbrekende theatertornado van Nina de la Parra? Kind van twee landen, dochter van toneel en comedy, sister van iedere vrouw.

De pers over Nina de la Parra
"Buiten kijf staat dat De la Parra een fenomenale fysieke performer is, die haar innerlijke onrust bijna twee uur lang elke seconde voelbaar maakt." ( uit Juryrapport Neerlands Hoop 2020 & 2021)
"Powerhouse Nina de la Parra knalt van het podium." (NRC ★★★★)
"De la Parra is een ijzersterke actrice, die moeiteloos schakelt in emotie, taal en sfeer – waardoor haar programma in alle opzichten overweldigend is." (Theaterkrant, Keuze Van De Criticus)

"NINA DE LA PARRA IS RAUW, SOMS RANZIG EN ALTIJD GOUDEERLIJK."

Het Parool

Over Nina de la Parra

Na het succes van Gods Wegen (onderscheiden met de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop 2020/2021) en BloodBitches (geselecteerd voor het NTF 2023) gaat Nina de la Parra in seizoen 2024/2025 opnieuw op reis langs de Nederlandse theaters met NINA SPEELT

Nina is een veelzijdige artiest met een verrassende, niet in hokjes te plaatsen stem. Ze is een straatschoffie uit Paramaribo én een elitaire bitch uit Amsterdam-Zuid. Als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder brengt ze haar feministische dubbelbloederige statements op hilarische wijze en houdt zichzelf nooit buiten schot. 

Ze krijst, trapt, fluistert, danst, rapt, schrijft en zingt zich een weg naar haar eigen emancipatie.  Ze brengt een meertalige mix van cabaret, spoken word, zang, comedy en teksttoneel. Ze is auteur, performer, zangeres, songwriter, regisseuse en community-builder. Ze schrijft het boek MAKE WOMEN COME. Ze zet de FEMILICIOUS op i.s.m. De Kleine Komedie: een nieuwe doorlopende zweterige workshop-avond voor aanstormend vrouwelijk talent. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer