MEER DAN JIJ...

Misschien was het je al opgevallen, het Parktheater heeft een nieuw fris jasje. Met als titel: Parktheater, Meer dan jij… Op deze manier kunnen we je beter vertellen en laten zien wat we als theater allemaal doen. 

Meer dan jij… is ons avontuur voor de komende jaren. We gaan op zoek naar de ander. Maar ook naar onszelf. We leren onszelf beter zien doordat we de ander beter leren zien. Er is tenslotte meer dan jij… denkt, voelt, proeft, hoort, ziet, ruikt, vermoedt, veronderstelt of droomt. Hoe kan het Parktheater bijdragen aan een mooiere wereld? Wij zijn klaar voor de echte ontmoeting, de zoektocht naar meer verbinding. 

Beleef jij mee? | Doe jij mee? | Praat jij mee?  
Het Parktheater gelooft dat mensen het verschil maken. Door de verbeelding aan te spreken en meerdere perspectieven te bieden, zien we een mooiere wereld voor ons. Waarbij iedereen welkom en uitgenodigd is om deel te nemen.

Als Parktheater willen we dat iedereen de kans krijgt om mee te doen, mee te beleven, mee te maken, mee te praten en mee te beslissen. En dat kan op allerlei verschillende manieren. Door gewoon een voorstelling te bezoeken, door mee te praten over onderwerpen die we middels theater bespreekbaar maken of door écht mee te doen (in een gesprek, op het podium… alles is mogelijk). 

Hoe beleef/doe/praat je mee?
In theaterseizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders. 

STROOM
Het Parktheater is altijd in beweging, voor jou en met jou. Beweging genereert energie en dat geven we door in de voorstellingen van STROOM. Een nieuwe stroming voor mensen boordevol ideeën, met een kritische blik en van nieuwsgierige aard. Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor theatermakers die wat te vertellen hebben. Na de voorstelling kun je in gesprek met de maker tijdens de Meet Up. Pak een drankje, zoek een plekje en maak je klaar voor mooie ontmoetingen en echte gesprekken. Welke inzichten neem jij mee? Ga je met de stroom mee of er tegenin? Geef de energie door. Word onderdeel van de #doorSTROOM

Let’s talk about… 
Onder de noemer Let’s talk about… zullen we de komende jaren vaker een onderwerp centraal zetten in het Parktheater. Een onderwerp dat bij ons past maar dat ook past bij waar de maatschappij behoefte aan heeft. We willen theater inzetten als het middel om met elkaar in gesprek te gaan over de thema’s die op dat moment leven en belangrijk zijn in de samenleving. In theaterseizoen 2023/2024 is dat in november Let’s talk about Democracy en in mei Let’s talk about Europe

Nieuwe Maan 
In januari 2023 organiseerden we samen met BrabantKennis Nieuwe Maan: festival voor transformatie. In januari 2024 volgt editie twee. In een divers programma vol voorstellingen, Maanredes en performances word je meegenomen in een wereld van nieuwe toekomstbeelden vol hoop en verbondenheid. Met de maan als symbool voor transformatie en verbinding.

Beleef/Doe/Praat je met ons mee? 

Tot snel! 

De verschillende gezichten van het Parktheater...

De vele dingen die we doen komen symbolisch terug in diverse gezichten. Ze staan voor theaterbeleving (roze/paars), maatschappelijke functie (oranje), zakelijk en events (blauw), medewerkers (groen).  

In 1964 opende Stadsschouwburg Eindhoven de deuren. Vanaf het begin wilden we een theater zijn dat meerdere perspectieven laat zien. Op de wereld, op elkaar, op jezelf. En daarmee bewustwording creëren dat je zelf kunt bijdragen aan een betere wereld. 

We voelen ons onderdeel van een groter geheel en realiseren ons dat juist de mensen het verschil maken. In ons theater staat inclusiviteit hoog op de agenda. Dit omdat er sprake is van een toenemende diversiteit in achtergronden, ervaringen, belevingen, behoefte en uitingen. Iedereen mag de mogelijkheid krijgen om mee te doen en te beleven, mee te maken en mee te praten. 

Mensen vinden inspiratie, verbinding, troost en vreugde in kunst, cultuur en theater.  Samen uitgaan, een live beleving - het zijn momenten die het leven kleur en betekenis geven.

Naast het bieden van een veelzijdig theaterprogramma initieert en ondersteunt Parktheater diverse maatschappelijke projecten in de stad. Daarmee willen we bijdragen aan een sociale en duurzame maatschappij en we sluiten daarvoor aan bij de Social Development Goals. Deze 17 door de VN benoemde duurzaamheidsdoelen moeten gaan zorgen voor een betere wereld in 2030.