POPpulisme

Het Filiaal
stroom
Sun 16 Mar ’25 15:00
Hoe één iemand een heel volk naar zijn hand kan zetten
Sun 16 Mar ’25
15:00 - 15:55

POPpulisme (winnaar Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie) is een grappige voorstelling met een donker randje. 

In het koninkrijk Berg en Dal ligt het dal in de schaduw, terwijl de berg volop zon krijgt. Dat is nou eenmaal hoe het is. Totdat daller Barrie met een onthulling komt: de bergers stelen de zon! Hij beweert dat hij de zon terug kan krijgen en wordt de held van het dal. Maar klopt het wel wat hij zegt?

De absurde en rake tekst van Eva Gouda wordt volledig met poppen gespeeld en laat zien hoe manipulatie werkt. Met vier spelers, live slagwerk en zang.

De pers over POPpulisme
" In deze satire traceert Het Filiaal de opkomst van een fascist. De angstaanjagende verwikkelingen zijn perfect in balans gehouden door geestig poppenspel en de spitsvondige tekst." (NRC *****)
" Heerlijk om poppentheatermakers aan het werk te zien die hun vak verstaan en goed materiaal in handen hebben." (Theaterkrant) 

  • Excl. consumptie

Credits

Tekst Eva Gouda Regie Monique Corvers  Compositie Gábor Tarján | Poppenspel Alidtcha Binazon, Barend van Daal & Rabbi Jallo Live slagwerk/elektronica en zang Dirge Seçil Kuran Vrij naar het boek The brief and frightening reign of Phil van George Saunders

Let us inspire you

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer