HOST OSCAR


Onze hosts kijken ernaar uit je te mogen ontmoeten tijdens een van de STROOM voorstellingen. Het gaat een seizoen worden vol inspirerende gesprekken met mooie mensen over actuele onderwerpen die ertoe doen. Voordat zij kennis gaan maken met jou, vertellen zij graag iets over zichzelf. 

Graag stellen we Oscar de Boer aan je voor:

Oscar de Boer
© Inge van Beekum

Vertel ons: wie ben je en waarom ga jij met plezier naar je werk? Mijn naam is Oscar de Boer, heb twee kinderen en ben al sinds ik me kan herinneren vaste bezoeker van dit theater. Van beroep ben ik regisseur, schrijver, docent, zanger en acteur. Als performer stond ik voor het eerst op de planken, hier, in de Globe-zaal. Stichting Theaterplan speelde Shakespeares’ Macbeth, ik mocht naast een auto staan en ik mocht zingen in het koor. Ik was net zestien toen, nu ben ik 43 en artistiek-leider van het gezelschap waar ik ben begonnen als speler. Ik ga met plezier naar mijn werk omdat dit, wat ik nu doe, werken in het theater als wat-dan-ook, is, wat ik het allerliefste doe.

Wat zijn jouw grootste drijfveren? Wat een ingewikkelde vraag! Waardoor word je gedreven? Ok. Ik weet het niet. Echt niet, ik zou het niet weten. Of misschien wel, maar het antwoord op die vraag is te ingewikkeld om zomaar even in een paar regels op te schrijven. Het platte antwoord is: Liefde

Oscar de Boer
© Inge van Beekum

Met deze #doorSTROOM kunnen we de wereld elke dag een beetje mooier maken! Welke inspiratie vind jij belangrijk te delen met anderen? “Liefde met daadkracht!” (Adelheid Roosen) Ik ben kwijt wanneer ze dit schreef of voor wie. Maar het klinkt goed en voor mij betekent het zoiets als: Je moet bereid zijn in actie te komen en in het uiterste geval te vechten voor hetgeen of diegene waar je van houdt.

Hoe belangrijk vind jij dat mensen onderdeel moeten worden van deze #doorSTROOM? Nogal belangrijk, voorstellingen kunnen niet zonder publiek en hoe meer publiek hoe beter. Door de gesprekken kunnen makers en publiek leren van elkaar.

Oscar de Boer
© Inge van Beekum

Welke STROOM MeetUp is jou het meeste bijgebleven en waarom? Exit Macbeth, van het NNT. Opgezette dieren, geen Macbeth, wel heksen en een poortwachter. Ik had heel veel vragen willen stellen aan de spelers van deze voorstelling, maar dat ging helaas niet, want ik was mijn stem kwijt. Toen heb ik maar mijn mond gehouden. Hierdoor ontstond er een echt gesprek tussen spelers en publiek.

De MeetUp geeft de gelegenheid voor mooie ontmoetingen en echte gesprekken. Welk persoon zou jij graag nog ooit willen ontmoeten? Huub van der Lubbe

Wat is je geheim voor een goed, verdiepend gesprek? Goed luisteren en blijven doorvragen tot je het antwoord echt begrijpt.

MEET OSCAR


Je kunt Oscar ontmoeten tijdens de MeetUp van deze voorstellingen:
(of bekijk hier de volledige agenda met alle STROOM voorstellingen)

STROOM


Een nieuwe STROOMing is ontstaan. Het Parktheater is namelijk altijd in beweging, voor jou en met jou. Beweging genereert energie en dat geven we door in de voorstellingen van STROOM. Een nieuwe stroming voor mensen boordevol ideeën, kritische blik en nieuwsgierige aard. Bij STROOM zijn jij en ik onderdeel van het verhaal.

Na de voorstelling kun je in gesprek met de maker tijdens de MeetUp. Wie geef jij inspiratie? Wat zet jij in beweging? Geef de energie door. Word onderdeel van de #doorSTROOM.

STROOM voorstellingen zijn er in de genres theater, dans en jeugdtheater. Je bezoekt een STROOM avond voor de vaste lage prijs van € 15,00 (jeugdvoorstellingen € 12,50).