Multiversum – onlosmakelijk verbonden

Gavin-Viano | Frascati Producties
Sat 2 Dec ’23 20:30
Over de kracht van kinderlijke fantasie en perspectief in het helen van trauma
Sat 2 Dec ’23
20:30
  • Sat 2 Dec ’23
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

Reality is what adults want, but fantasy is what they need. De grote broer van is a musical and visual performance about the power of childlike imagination and perspective in healing trauma. Where is the imagination and the open mind of the inner child when you have to walk the beaten track as an adult? Can we rediscover child's play to liberate ourselves?

Waar blijft de verbeeldingskracht en de open blik van het innerlijke kind wanneer je als volwassene de gebaande wegen moet bewandelen? Kunnen we kinderspel opnieuw toe-eigenen om onszelf te bevrijden?

Vroeger toen ze klein waren, ging alles vanzelf. Zus Liane en broertje Samil spelen, kletsen, stoeien en dromen samen over wie ze worden als ze groot zijn. De kinderen hebben een levendige fantasie en doen vaak de Kleine Zeemeermin na: Liane is altijd prins Eric en Samil moet Ariël zijn. De twee zijn onafscheidelijk. Totdat de zus van Samil, zijn grote broer wordt. Liane wordt Jeff en omarmt daarmee zijn ware identiteit. Helaas gaat vervolgens de vanzelfsprekende verbinding van de kinderen verloren.

Over Gavin-Viano
Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs. In 2021 kwam hij uit met zijn eerste Frascati-productie, de trilogie Ach Mijn Wederhelft. In 2022 volgde Bloodscent: een gelaagde, beeldende en muzikale voorstelling over een jonge vrouw en haar zoektocht naar heling van seksuele trauma's uit haar jeugd. De grote broer van is zijn derde voorstelling bij Frascati Producties. In het najaar van 2023 maakt Gavin-Viano zijn eerste voorstelling bij NTJong. 

  • Excl. consumptie

 

Credits

Regie & tekst Gavin-Viano Performance Jasmin Suarez , Flip Zonne Zuijderland 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer