Herman

Stefan de Walle, Eva Van der Gucht e.a.
Fri 26 Apr ’24 20:00 - 21:55
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree
Fri 26 Apr ’24
20:00 - 21:55
  • Fri 26 Apr ’24
    20:00 - 21:55
    Hertog Jan Zaal

What do you do if your partner leaves you for someone else after 26 years of marriage? It is happening to Herman. And despite, or rather because of, all the setbacks, he is turning into a much nicer person than he was during his marriage. Through trial and error, he learns to live his own life. He throws himself into adventures and, to his surprise, comes out unscathed. Herman is a tragicomedy about a late bloomer: moving and hilarious at the same time. The piece tells the coming-of-age story of a man in his mid-fifties, based on the book of the same name by Marc van Bree.

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks, of liever nog dankzij, alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Hij stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit.

Als getrouwde vader van twee volwassen kinderen leidt hij een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden. Wie is Herman zonder haar? En hoe struikelt hij door het leven als onwennige vader én als zoon van een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest?

Het stuk wordt gespeeld door o.a. topacteurs Stefan de Walle en Eva Van der Gucht, die meerdere rollen neer zal zetten. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. Zij worden bijgestaan door Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier. 

De pers over Herman 
"Titelrolvertolker Stefan de Walle heeft vaker mannen als Herman gespeeld en doet dat ook dit keer met verve." (NRC)
"Eva Van der Gucht is ijzersterk in een hele batterij vrouwenrollen, die ze met behulp van kleine aanpassingen neerzet." (8weekly) 
Stefan speelt fenomenaal, een powerhouse van een acteur, schakelt van groot naar klein.” - René van Meurs, cabaretier (in Groenteman op zondag, NPO)

 

"Stefan de Walle maakt een weergaloze transformatie door in een levensomarmende tragikomedie."

Theaterkrant

Over de cast

Stefan de Walle is bij het grote publiek bekend door de rol van zoon Kees in Flodder, speelfilm De Marathon en sinds 2011 draagt hij de rol van de landelijke Sinterklaas, als opvolger van Bram van der Vlugt. In 2022 was hij te zien in de Omroep Max serie Tweede Hans.  

Eva Van der Gucht is te zien in de serie Oogappels van BNNVARA. Eerder zat zij ook in Wie is de Mol?! en De Vloer Op, waarin zij samen met Stefan regelmatig speelde. 

Credits

Acteurs Stefan de Walle, Eva Van der Gucht, Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier Regie Peter de Baan

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer