Moeder van Glas

Productiehuis Lente | Roos Schlikker
Mon 20 Mar ’23 20:30 - 21:30
Naar het boek van Roos Schlikker 
Mon 20 Mar ’23
20:30 - 21:30
  • Mon 20 Mar ’23
    20:30 - 21:30
    Inleiding om 19.30 uur
    Philipszaal

Moeder van Glas is een theatrale bewerking van het gelijknamige boek van Roos Schlikker. In een theatrale monoloog neemt de hoofdrolspeelster ons mee op haar zoektocht naar het dubbelleven van haar moeder. 

Schlikkers moeder was bipolair, maar leefde het grootste deel van haar leven zonder diagnose. Ze trok moedig door de wereld, maar moest zich altijd verhullen achter het masker van een ‘normale’ vrouw, die voor haar kind net als andere moeders probeerde te zijn, maar daar nooit helemaal in slaagde. In een theatrale monoloog neemt actrice Sandra Mattie je mee op een ontroerende en soms ook humoristische zoektocht van een dochter naar haar bipolaire moeder. 

  • Inleiding om 19.30 uur met Roos Slikker, Helga Spits en Lisette Rops
  • Nabespreking na afloop voorstelling 

Inleiding en nabespreking
Voor aanvang van de voorstelling is er een inleiding om 19.30 uur. Hierin gaat journalist Roos Schlikker in gesprek met GGzE-psychiater Lisette Rops. Rode draad in hun verhaal is de bipolaire kwetsbaarheid; ook bekend als manische depressie. Lisette Rops legt uit wat deze kwetsbaarheid betekent; voor degenen die het betreft, maar ook voor de mensen om hen heen. Roos Schlikker zal dit ondersteunen met pakkende verhalen uit haar boek of columns. Roos en Lisette gaan deze unieke samenwerking aan om meer bekendheid te geven aan de bipolaire stoornis. En om mensen moed te geven open te zijn over hun kwetsbaarheid.
Ook vertelt GGzE-gezins- en relatietherapeut Helga Spits hoe je naast iemand kan staan in moeilijke tijden. Niet alleen in het geval van een bipolaire kwetsbaarheid maar in algemene zin. Lisette en Helga zijn beide werkzaam bij Team Bipolair van GGzE.
Na afloop van de voorstelling is er de gelegenheid voor nabespreking en reflectie met Roos, Lisette en Helga. 

 

Uit de pers:

Moeder van Glas is een intieme en krachtige voorstelling waar je emoties sterk aangesproken worden.” (Theaterparadijs ★★★★)
“…In dat besef ligt de grootste kracht van dit integere theaterproject: haar moeder is niet alleen maar een bipolaire vrouw, het is ook haar liefdevolle moeder, een vrouw met bagage, herinneringen, dromen en verwachtingen.” Theaterkrant.nl

Credits

Spel Sandra Mattie Regie Erris van Ginkel Script Roos Schlikker en Erris van Ginkel Productie Productiehuis Lente.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer