LET'S TALK ABOUT IT...

In november gaan we met heel Nederland naar de stembus. Hét moment om na te denken over wat democratie betekent. Het Parktheater organiseert in november de themamaand Let’s talk about Democracy

Tijdens Let's talk about Democracy belichten we democratie vanuit verschillende perspectieven en gaan we in op het actieve burgerschap dat nodig is om dit te ondersteunen en te verbeteren. De democratie zoals wij die in Nederland kennen is geen vanzelfsprekendheid. Het wordt gevormd door jij en ik maar ook door externe factoren. 

We bieden een breed programma aan van voorstellingen, lezingen, dialoogtafels, (jeugd)workshops en exposities in het Parktheater, Pand P, Natlab, en Bibliotheek Eindhoven.
Bekijk hier het programma en kijk mee, praat mee, beleef mee. 

Het begint met kijken

Heb jij oog voor wat er in jouw omgeving gebeurt? Kijk jij om naar je buurman? Zie jij overeenkomsten wanneer verschillen worden uitvergroot? De democratie zoals wij die in Nederland kennen is geen vanzelfsprekendheid. Een sterke democratie heeft actief burgerschap nodig om dit te ondersteunen en verbeteren. Wil je weten hoe jij de (lokale) democratie kunt versterken? Het begint met kijken!

  • Kijk om je heen: Jouw buurt vormt de basis van de democratie. Welke kwesties of te nemen beslissingen vind jij belangrijk? Word bewust van wat er gebeurt in je omgeving. 
  • Kijk naar anderen: Luister naar de meningen en zorgen van anderen. Sta open voor de argumenten en perspectieven van anderen, zelfs als je het er niet mee eens bent.
  • Kijk naar jezelf: Vraag je af wat jij kunt bijdragen. Of het nu gaat om hulp bieden aan je buren of buurtinitiatieven steunen: kleine acties leiden tot grote veranderingen.
  • Wat zie jij? Waar is jouw oog op gevallen? Deel het met ons.

Kom in november naar ons mondige theaterfestival Let’s talk about Democracy en ervaar, denk, praat en beleef mee! 
Samen kunnen wij de toekomst vormgeven. Kijk om je heen 👀 laat je stem horen 💬 en zie wat je in beweging zet!

Laat je horen

Laat jij je horen wanneer er belangrijke besluiten worden genomen over jouw wijk? Maak jij een praatje met iemand op straat die je niet kent? Deel jij jouw ideeën voor een sterke en hechte buurt? 💬

In een wereld die steeds complexer wordt, is het belangrijk dat je jouw opvattingen, waarden en zorgen tot uiting brengt. Het vormt de kern waaruit alle beslissingen worden genomen die onze samenleving vormen. Jouw stem is meer dan een markering op een stembiljet, het is de stem van verandering. Jij kan het verschil maken, laat je horen!

  • 💬 Laat je stem zien: Tijdens de verkiezingen je stem uitbrengen is de meest directe manier om invloed uit te oefenen. Moedig anderen aan om hetzelfde te doen door hen te vertellen waarom hun stem gehoord moet worden.

  • 💬 Laat je stem horen: Deel je mening, visie en ideeën. Werk samen met anderen om kwesties aan te pakken die je belangrijk vindt, zoals je aansluiten bij gemeenschapsorganisaties of jouw ideeën delen met lokale politici. Zoek de verbinding op en werk aan gemeenschappelijke doelen.

Wil je jouw stem terugvinden? Wil jij je stem laten horen? Laat het ons weten. Kom in november naar ons mondige theaterfestival Let’s talk about Democracy en ervaar, denk, praat en beleef mee! 

Met jouw stem kunnen we een toekomst creëren waarin iedereen wordt gehoord en vertegenwoordigd. Kijk om je heen 👀 laat je stem horen 💬 en zie wat je in beweging zet!

Zet het in beweging

Jij kan het verschil maken! Elke actie, hoe klein ook, heeft het potentieel om de wereld om ons heen te veranderen 
Het rimpeleffect is een concept uit de chaostheorie dat stelt dat kleine gebeurtenissen grote resultaten kunnen hebben. Denk aan een steen die je in het water gooit. De rimpelingen die je ziet beginnen ogenschijnlijk klein, bijna onzichtbaar. Maar geleidelijk aan worden de rimpelingen steeds groter en zichtbaarder. En als je ze even de tijd geeft kunnen ze zelfs transformeren tot hoge golven. Eén persoon kan een rimpeleffect in gang zetten en de democratie positief veranderen!

  • Inspireer anderen: Deel jouw ideeën, opvattingen, waarden en zorgen. Jij kunt de druppel zijn die anderen aanzet tot actie.
  • Kleine acties, grote gevolgen: jij kunt het rimpeleffect in gang zetten. Zet dat ene project voor jouw buurt op, praat met lokale politici over jouw ideeën.
  • Zoek verbinding met anderen: werk samen met anderen die dezelfde doelen en waarden delen. Samen kun je grotere golven van verandering creëren.

Het rimpeleffect begint met jou! Inspireer, verbind en kom in actie. Ook al lijken de rimpelingen onzichtbaar, verderop veroorzaken ze een golf van verandering. Kijk om je heen 👀 laat je stem horen 💬 en zie wat je in beweging zet!