LET'S TALK ABOUT SEX

Het Parktheater presenteert in november Let’s talk about Sex. Een sexy theaterfestival over het meest spraakmakende én meest vermeden onderwerp, seksualiteit dus. Met theater, talks, kunst, eten en meer. Ga erop uit en ontdek! 

Over het festival
Seksuele normen veranderen en taboes worden doorbroken, openheid en tolerantie over de seksuele identiteit en haar uitingsvormen groeit. Tegelijkertijd wordt de seksuele moraal strenger, wordt er ge-slut-shamed en wordt de giftige hetero man gecanceld. 

Hoe staat het er voor met seksualiteit in Eindhoven? Parktheater wil uitnodigen tot gesprekken hierover met een serie prikkelende theatervoorstellingen, openhartige talks, een zinnenprikkelend diner en extravagante feestjes in november.

Het programma
Kom naar Let's talk about Sex en ontdek theater, talks, kunst, eten en meer. Voorstellingen zijn te zien in het Parktheater, Pand P en Natlab. Het diner is ook te reserveren bij Pand P. 

 • Ongelikt

  De Sekszusjes
  Thu 1 Dec ’22

  On a self-decorated set, with abrasive songs, live clay animations and sketches with an absurd-humorous edge, Ongelikt is a performance for everyone who is afraid to initiate a conversation about sex and intimacy.

 • Pink Portal

  Cecilia Moisio
  Fri 25 Nov ’22

  An ode to the woman's body, from her first menstruation to her menopause. An ode to where we all started.

 • Sextalk

  Daphne Gakes
  Fri 25 Nov ’22

  Seksprofessor en theatermaker Daphne Gakes stoomt je in één uur klaar om een gezond seksleven te krijgen en te houden. 

 • EXIT Macbeth

  Noord Nederlands Toneel
  pay what you want
  Wed 23 Nov ’22
  -
  Thu 24 Nov ’22

  You know him, the alpha man. Shakespeare's character Macbeth is the archetype of this. The horror cocktail of lust for power, war and murderous ambition in the original play hides something important: nature resisting the incessant violence caused by humans.

 • QUEER PLANET

  HNTjong
  Thu 17 Nov ’22

  QUEER rebels against prevailing norms and questions everyone's box. About gender and the escape from binary thinking.

 • (S)experiment

  Kirsten van Teijn
  Sat 12 Nov ’22

  Kirsten explores modern love and sexual taboos in the 21st century. Full of optimism and self-mockery, she takes you into her life with her boyfriend and her girlfriend.

 • Lady Chatterley’s Lover

  De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam)
  Thu 10 Nov ’22
  -
  Sat 12 Nov ’22

  Florian Myjer and Lisa Verbelen are dancing with a novel that caused a major scandal almost a century ago.

 • X Y I

  Marleen Hendrickx
  Thu 3 Nov ’22

  XX chromosomes make up a female. XY chromosomes make up a man. When I asked if there was something in between, the teacher said: “No, it doesn't exist”. What if you don't exist?

 • Yes, Please!

  Stichting Nieuwe Helden | Lucas De Man
  Tue 1 Nov ’22
  -
  Fri 25 Nov ’22

  In the Grote Foyer, you will find the inflatable installation Yes, Please by the Nieuwe Helden Foundation (by director and theater maker Lucas de Man, among others).

 • Come (As Sensitive) As You Are

  DayDayGay
  opening night
  Sat 5 Nov ’22

  Queer collective DayDayGay from Eindhoven hosts and curates the opening night of Let's talk about Sex.

Waarom organiseren we dit festival? 

Het Parktheater wil met theater uitnodigen tot een gesprek, met verschillende generaties en vanuit verschillende invalshoeken. Seksualiteit is een centraal aspect van het mens-zijn gedurende het gehele leven: geslacht, gender-identiteit, seksuele geaardheid, erotiek, plezier, intimiteit, voortplanting. Het is wat ons allemaal verbindt, maar waar te weinig over gesproken wordt.

Praten over seksualiteit is ingewikkeld maar fundamenteel, want door het ondersteunen van gezonde seksuele ontwikkeling ontstaat een toename van de kwaliteit van leven en weerbaarheid. Het is niet alleen wezenlijk voor de algehele gezondheid en het welzijn van individuen, maar ook voor de sociale en economische ontwikkeling van een samenleving. 

Het Parktheater merkt de behoefte om seksualiteit breder bespreekbaar te maken op, en speelt hier graag op in. Natuurlijk door het programmeren van een uiteenlopend theaterprogramma waarin allerlei facetten van seksualiteit en beleving aan bod komen. Maar daarnaast ziet het Parktheater een wezenlijke maatschappelijk functie voor zichzelf weggelegd; hoe komen we samen in gesprek en zoeken we de verdieping op? LET’S TALK ABOUT IT! 

Let’s talk about… 

Het Parktheater introduceert met Let’s talk about Sex het eerste theaterfestival van een nieuwe reeks festivals binnen onze programmering. Onder de noemer Let’s talk about… zullen we de komende jaren vaker een maand lang een onderwerp centraal zetten. Een onderwerp wat past bij het Parktheater maar wat ook past bij waar de maatschappij behoefte aan heeft. We willen theater inzetten als het middel om met elkaar in gesprek te gaan over de onderwerpen die op dat moment leven en belangrijk zijn in de samenleving. 

Partners
Theaterfestival Let's talk about Sex is tot stand gekomen met hulp van diverse partners. Pand P en Natlab: waar diverse voorstellingen van het festival te zien zijn. Het Eindhovense queercollectief DayDayGay: ze verzorgen de openingsavond van het festival. Studio Sociaal Centraal: ontwikkelde het diner in samenwerking met de koks van BIJ13. De GGD: zij ontwikkelden een nieuwe website speciaal voor jongeren waar ze terecht kunnen met al hun vragen over seks. 

De diverse (besloten) Talks organiseren we in samenwerking met Summa, Vitalis en Morgenmakers.

Een zinnenprikkelend diner met Studio Sociaal Centraal 
Let’s Talk About Sex? Dat gaat natuurlijk het beste onder het genot van opwindende gerechten. Van introductieshot aan knuffelhormoon tot een climatiserend dessert en allerlei spannende hoogstandjes tussendoor! Mis het niet, want alleen deze maand staat de Smaak van Seksualiteit op de menukaart BIJ13, het restaurant van het Parktheater. Met liefde ontworpen door Studio Sociaal Centraal, in samenwerking met de chefs-koks BIJ13.  

Heb je al een Theaterdiner geboekt dan krijg je bij binnenkomst de mogelijkheid tot deze Menu-special of het standaard Theaterdiner. Het diner is ook los te reserveren.