Tochtgat

Feikes Huis | Jef Van gestel & Peter Vandemeulebroecke
stroom
Thu 13 Mar ’25 20:30
Beeldend theater als een bewegend schilderij
Thu 13 Mar ’25
20:30

Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke luchten de theaterzaal eens goed door met een dozijn ventilatoren en een frisse adem.

In een winderig landschap van dansende stukken stof, plastic zakken en zwevende kubussen dwalen twee aandoenlijke figuren die het gevecht met de stevige wind al lang verloren hebben maar nooit opgeven. 
In Tochtgat zet wind alles in beweging, het wekt dingen tot leven maar zorgt ook voor chaos. Hoe verhouden we ons tot iets dat vruchtbaar maar ook destructief is?

Beeldend theater als een bewegend schilderij waarvan de kaders worden weggeblazen. Tochtgat speelt met de esthetiek van gedrapeerde stoffen op schilderijen van Rubens, de herkenbare humor van slapstick en de impact van levensgrote moderne beeldende kunstwerken. Een voorstelling op het snijvlak van mime, performance, beeldende kunst en fysiek en beeldend theater.

Part of

Credits

Creatie, vormgeving en spel Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel Eindregie Harm van Geel Coproductie van Stichting Jef Van gestel, Feikes Huis & Bloos. 

Let us inspire you

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer