Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Scapino Ballet Rotterdam
Tue 18 Feb ’25 20:00
Een vervreemdende wereld vol digitale technieken
Tue 18 Feb ’25
20:00
  • Tue 18 Feb ’25
    20:00
    Hertog Jan Zaal

Scapino Ballet Rotterdam herneemt de succesvolle productie Cathedral, an evening with Arvo Pärt van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau.

Met een combinatie van kunstdisciplines, bijzondere vormgeving en een inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld. Cathedral toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken en waarin we elkaar steeds meer aan het verliezen zijn. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties.

In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Arvo Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

De pers over Cathedral, an evening with Arvo Pärt:
“Dans van rijzende ster Marcos Morau op muziek van Arvo Pärt: een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. Cathedral is een indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.” (Volkskrant ★★★★)
“De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald. Cathedral doet op meerdere fronten denken aan de film ‘2001: A Space Odyssey van Stanley Kubrick’.” (Trouw ★★★★)
“Vanaf de eerste seconde word je meegesleurd de verwondering in. (…) Het is zo
ongelofelijk mooi.” (Musicalnieuws)
“De groepsstukken, waarin iedereen zich als één enkele georganiseerde machine
beweegt, zijn betoverend.” (Movement Exposed)

  • Met gratis inleiding om 19.15 uur

 

“Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.” ★★★★

NRC

Credits

Regie Marcos Morau Choreografie Marcos Morau & Lorena Nogal Muziek Arvo Pärt

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer