Het Debuut 2023

Via Rudolphi Producties
Thu 28 Sep ’23 19:30 - 21:30
Ontdek aanstormend theatertalent
Thu 28 Sep ’23
19:30 - 21:30
  • Thu 28 Sep ’23
    19:30 - 21:30
    Pauze 20:35
    Locatie: Pand P - Grote Zaal

In one evening, discover three different performances by theater makers of the future. During Het Debuut, you will experience the most impressive graduation performances from 2023, by makers whom you will undoubtedly hear more of. Which shows will you see? That's still a surprise...

Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Veel van de makers die eerder deelnamen aan Het Debuut groeien uit tot gevestigde namen, zoals: Rundfunk, George Tobal (George en Eran Producties), Performancecollectief URLAND, Caro Derkx, Tarik Moree, Tim Olivier Somer en La Isla Bonita. 

  • Exclusief consumptie 

De pers over Het Debuut 2023 
“Een bijzonder, jaarlijks initiatief, dat niet genoeg geprezen kan worden en eigenlijk meer navolging verdient.” (NRC  ★★★★) 
“Zeer sterk eigen werk” (Theaterkrant) 

Femi van Elshuis - Ik wil wit zijn
Waar kom ik vandaan?
Doet dat ertoe? 
Voel ik mij thuis in Nederland?
Hoor ik mij thuis te voelen in Nederland? 
Dromen witte mensen ook van zwart zijn?  
Moeten dromen realistisch zijn? 
Waarom heb ik het alleen maar over zwart en wit?  
Geef ik te veel betekenis aan kleur? 
Is dat mijn schuld?
Is je af en toe ergens niet thuis voelen genoeg om je ergens niet welkom te voelen? 

Een ontwapenende voorstelling waarin Femi met storytelling, spoken word en een hele hoop vragen onderzoekt wat haar zwart zijn betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen. 

Over de maker 
Femi van Elshuis (2001) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Vanwege de door haar gevoelde noodzaak gaat haar werk vaak over thema's als identiteit, gemeenschap en uitsluiting, die zij op een eerlijke en vaak poëtische manier aan de kijker voorspiegelt. 

Credits 
Concept, tekst & spel: Femi van Elshuis
Eindregie: Sabrina van Halderen 
Dramaturgie: Maarten Bos 
Met dank aan: Thomas Spijkerman, Okke Dillo

Jeroen van Arkel & Koen ter Braak - Moddergat 
In Moddergat, het meest Noordelijke dorp van het land, zien we twee vrienden. Twee mensen die ook twee andere mensen hadden kunnen zijn. In een landschap dat ook een ander landschap had kunnen zijn.

Laat je meevoeren in het multiversum van Koen en Jeroen. Geen voorstelling is hetzelfde, ze spelen compromisloos dat wat het moment hen ingeeft. Een ode aan de opties. Een voorstelling over alles wat had kunnen zijn en tegelijkertijd over niets.

Weet dat je erbij had kunnen zijn. Of misschien ooit al eens bent geweest. In een ander universum.  

Over de makers 
Koen ter Braak (1998) en Jeroen van Arkel (2001) studeerden aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, de acteursopleiding. Zij verwerken hun filosofische gesprekken in beeldende, fysieke en humoristische voorstellingen.

Credits: 
Concept, tekst & spel: Jeroen van Arkel en Koen ter Braak
Eindregie: Joep Hendrikx
Vormgeving: Bonnie Brandt

Jonathan Eduardo Brito - A Thousand Roses
“Wat is het dat mij tegenhoudt om echt van mijzelf te houden? Wat is liefde? En hoe kan ik terug naar het begin, naar mij, die kleine ik die ik ooit was?” 

Gevangen in een arena van verlangens neemt Jonathan je mee in zijn persoonlijke zoektocht. Van zelfdestructie naar zelfliefde. A Thousand Roses is een poëtische, muzikale lofzang aan het innerlijke kind, die ondanks jou nooit zal loslaten.  

Over de maker
Jonathan Eduardo Brito (1998) studeerde aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie, de acteursopleiding. In zijn werk reflecteert hij op thema’s als liefde, identiteit, het vinden van je ‘thuis’ en de viering van het ‘zijn’. Thema’s die hij in een muzikale, poëtische vorm giet.

Credits: 
Concept, tekst & spel: Jonathan Eduardo Brito 
Eindregie: Priscilla Vaudelle 
Begeleider: Thomas Spijkerman 
Muziek: Jilviën Oosterwolde, Martin Verheesen
Kostuum: Jille van de Pas 

 

“Drie korte voorstellingen van jonge theatermakers op één avond. Dat is de luxe die onder de noemer Het Debuut al heel wat jaren wordt aangeboden door Via Rudolphi Producties. (…) Een buitenkansje.” ★★★★

De Volkskrant

Credits

Concept Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen Artistieke coaching Peer van den Berg

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer