Doet u ook mensen?

Janneke de Bijl
Sat 24 Feb ’24 20:30 - 22:00
Over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde
Sat 24 Feb ’24
20:30 - 22:00
  • Sat 24 Feb ’24
    20:30 - 22:00
    Philipszaal

Doet u ook mensen? is a performance about the downsides of friendship and the toughness of animal love. Saving what can be saved. With the essential question: where do you place the exclamation marks in your agenda? At the trash bin that has to be put out, or at your death? Janneke de Bijl may look outwardly decent, but inside she is crosser than cross. She analyzes, acts, demonstrates, puts things into perspective and mimics. She won Cameretten and was named comedy talent of 2019 by de Volkskrant. She is also a writer and philosopher.

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt.

Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Over redden wat er te redden valt. Met als wezenlijke vraag: : Hoe gaat het met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. Doet u ook mensen? is haar derde cabaretprogramma. In de zomer van 2023 verschijnt haar debuutroman Als, dan. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.

Janneke de Bijl was onlangs te gast bij Avondshow Stand-ups van Arjen Lubach: Kijk het fragment hier terug

De pers over Janneke de Bijl

“Dat De Bijl (…) de pijn en het verdriet in haar leven wél aangaat, geeft de voorstelling een prettige urgentie.” Trouw
“Geestige observaties” de Volkskrant
“Erg mooi is ook het lied dat ze over haar vader en vóór hem zingt” Theaterkant
“Een groot feest van herkenning” 1e rang

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer