Pech

George & Eran Producties | Theater De Krakeling
STROOM
Sun 28 Jan ’24 14:30
Gevecht met een oneerlijk systeem
Sun 28 Jan ’24
14:30

Saar lives in a city that is different from all other cities. A city divided by a wide river. People on Saar’s side of the river are very unlucky. Bags full of bad luck are brought to their doorsteps every day. Where does all this bad luck come from? Why are Saar and her father less lucky than the people living on the other side of the river? Saar crosses the river with determination to find an answer to her questions. What she finds on the other side may be more shocking than all the bad luck put together...

In een fantasierijke wereld wordt de vinger op de zere plek gelegd van kansenongelijkheid, armoede en een kloof die steeds maar groter wordt.

Saar leeft in een stad die anders is dan alle andere steden. Een stad die verscheurd is door een brede rivier zonder bruggen. Aan Saars kant van de rivier hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte, tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen, die zakken, daaraan valt niet te ontkomen. Waar komt al die pech eigenlijk vandaan? Waarom hebben Saar en haar vader meer pech dan de mensen aan de andere kant van de rivier? Dat is toch oneerlijk? Saar steekt vol vastberadenheid de rivier over om een antwoord te vinden op haar vragen. Wat ze aan de overkant aantreft is misschien nog wel schokkender dan alle pech bij elkaar: een compleet pech-systeem van makers, planners en verdelers die geen oog hebben voor haar en haar lotgenoten. Lukt het haar om te winnen van deze pech-molen?

De voorstelling is mede gebaseerd op filosofische gesprekken die zijn gevoerd met kinderen op basis- en middelbare scholen rondom het thema pech, het lot en armoede. Ook zijn er in de research-fase gesprekken gevoerd met volwassenen en kinderen die de dupe zijn van de toeslagen-affaire.

  • Geschreven door George Tobal, die eerder is genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs voor Woestijnjasmijntjes
  • Woestijnjasmijntjes was genomineerd voor de Zapp Theaterprijs
  • Excl. consumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

 

Credits

Tekst en regie George Tobal Spel Roos Dickmann, Sia Cyrroes, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen, Michiel Blankwaardt Muziek Milan Sekeris

Let us inspire you

STROOM

Voor mensen die wat te vertellen hebben. Voor makers die wat te vertellen hebben.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer