Welkom bij het Internationaal Kerstwintercircus 2023

Hét leukste uitje in de kerstvakantie is te zien van 23 tot en met 31 december 2023 in het Parktheater. Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: voor de 51e editie van het Kerstwintercircus halen we de beste en mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven. 

Data en tickets

KERST­WINTER­CIRCUS

ACTS, ARTIESTEN en EXTRA'S

Hooggeëerd publiek! 

Het is tijd voor de 51e editie van het Internationale Kerstwintercircus. De Hertog Jan Zaal ondergaat wederom een bijzondere metamorfose tot echte circuspiste. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke middag of avond! 

Arjan Smit - Spreekstalmeester
Ook dit jaar is Arjan Smit de spreekstalmeester van het Kerstwintercircus. Hij weet humor en presentatie uitstekend te combineren en presenteert met veel plezier het Kerstwintercircus 2023!
Je kunt hem onder andere kennen van Sesamstraat en cabaretformatie Brokstukken.

 

ACTS EN ARTIESTEN

Maar liefst 10 verschillende acts staan op het programma van het Kerstwintercircus. Vanuit de hele wereld zijn ze naar EIndhoven gekomen om een bijzondere show neer te zetten. Je vindt ze hieronder op volgorde zoals je ze ook in het circus ziet. 

Credits

Ringmaster Trolle Rhodin Regie en lichtontwerp Uri Rapaport Programmering Bram Jacobs, Trolle Rhodin, Mons de Goede Productie Parktheater Eindhoven

Duo Hand 2 Stand - Handbalans  Canada

Het Canadese duo Camille & Louis-Marc trakteren je op een spectaculaire handbalans-act op een heel klein ronddraaiend plateau. Het duo werkt al meer dan tien jaar samen. Nadat ze afstudeerden aan de National Circus School van Montreal, hebben ze opgetreden in meer dan 25 landen over de hele wereld. Ze hebben deelgenomen aan maar liefst zeven circusfestivals, waaronder het International Circus Festival van Monte-Carlo en gewerkt voor gezelschappen als Cirque du Soleil. Geniet tijdens het Kerstwintercircus van een wervelende dansact op een klein ronddraaiend plateau. Kijk maar eens goed hoe knap dat is!

Clown Elastic  - België

Stéphane Delvaux, alias Clown Elastic, begon al in 1986 als clown in het circus. Met zijn humor en vrolijke persoonlijkheid pakt hij het publiek helemaal in! Clown Elastic maakte al verschillende eigen shows die over de hele wereld te zien waren. Hij won vele prijzen op verschillende circusfestivals. Hij was onder andere de eerste clown die de gouden award won bij het International Circus Festival van Saint-Paul-Lès-Dax. Je zult hem meerdere keren terugzien tijden het Kerstwintercircus. Dat wordt gegarandeerd lachen! En misschien mag je wel meedoen… 

Jerome Simard - Single trapeze - Canada

Luchtacrobaat Jerome Simard uit Canada brengt tijdens het Kerstwintercircus een prachtige single trapeze act. Jerome studeerde in 2016 af aan de National Circus School van Montréal in Canada. Hij specialiseerde zich in luchtacrobatiek en ontwikkelde zijn stijl door de jaren heen. Hij maakte kennis met de moderne dansscene van Montréal en dat zie je terug in zijn act. Ga achterover zitten laat je betoveren door Jerome. 

Françoise Rochais - Jongleur - Frankrijk

Françoise maakt al op achtjarige leeftijd kennis met het jongleursvak. Al snel wordt ze opgemerkt, op tienjarige (!) leeftijd maakt ze haar tv-debuut in Australië. Françoise beheerst haar kunst tot in de perfectie. Ze heeft al vele indrukwekkende prijzen op haar naam staan: ze won onder andere de gouden medaille in Las Vegas, waar de beste jongleurs ter wereld aan meedoen. En wat het extra bijzonder maakt: ze is de tweede vrouw die deze prestatie neerzet! Françoise oefent nog steeds elke dag om bij de beste jongleurs van de wereld te horen. Ze jongleert met allerlei attributen en voert onmogelijke combinaties uit. Met haar charme en talent laat ze tijdens het Kerstwintercircus een hele originele en adembenemende show zien. 

Quantum Eklectric - Banquine act - Oekraïne, Portugal, Engeland, België

De mannen en vrouwen van de groep Quantum Eklectric leerden elkaar kennen tijdens Cirque du Soleil. Ze zijn allemaal afkomstig uit de acrobatische gymnastiek en besloten hun sterke krachten te bundelen. Samen maken ze een hele spectaculaire banquine act. Verwacht hoge sprongen, salto’s en meer trucs in de lucht! Voor de act gebruiken ze alleen hun eigen kracht. Het is dus heel belangrijk dat je elkaar 100% vertrouwt. Elke draai, sprong en salto vertelt een verhaal van veerkracht en samenwerking. Ervaar de magie van banquine; waar kracht elegantie ontmoet en passie een vlucht neemt. En dit allemaal op het hoogste niveau ter wereld. Kijk mee naar deze adembenemende act!

The Gerlings - Double Wheel of Death - Colombia

Maak je klaar voor deze sensationele act: de double wheel of death! Je hebt het misschien al eens gezien tijdens het Kerstwintercircus: het wiel des doods. Een ronddraaiend wiel waarin acrobaten allerlei gevaarlijke stunts uithalen. Dit jaar wordt het nóg spannender: er draaien namelijk twee wielen naast elkaar!

Circusgroep The Gerlings is opgericht door Douglas David Gerling. Ooit begon hij als paramedicus bij het Rode Kruis, maar toen bezocht hij op een avond Circus Flic Flac en wist hij het: hij wilde onderdeel zijn van deze magische wereld. Binnen vier jaar stelde hij een circusact samen: The Gerlings was geboren. Ze reizen de hele wereld over en waren onder andere al te zien bij het prestigieuze Monte-Carlo Circus Festival. In december komt Douglas met vier waaghalzen naar Eindhoven! 

Instagram

 

Felix & Philo - Teeterboard -Zwitserland/Duitsland

Het duo Philomène Perrenoud (Zwitserland) en Felix Greif (Duitsland) ontmoetten elkaar op de gerenommeerde School of Dance and Circus in Stockholm. Daar ontwikkelen ze hun vaardigheden in acrobatiek en hun eigen discipline: teeterboard. Het doet je waarschijnlijk denken aan de wipwap in de speeltuin. Felix & Philo laten allerlei sierlijke sprongen zien op deze bijzondere springplank. In 2018 studeren de twee af en winnen ze de Sophie Hulthéns Award. Sindsdien gaan ze hele wereld over met hun eigen act. Felix & Philo laten acrobatiek van het hoogste niveau zien en vooral ook veel plezier op het teeterboard! Hun doel: to spread circus, and joy!

Instagram

 

Odnoo Oyunbaatar - Contortionist - Mongolië

Odnoo Oyunbaatar is een circusartieste afkomstig uit Mongolië en gespecialiseerd in de kunst van het contortionisme. Dat betekent dat ze met haar lichaam allerlei bizarre houdingen kan aannemen. Je wordt ook wel slangenmens genoemd als je dit kunt. Odnoo begon haar carrière toen ze nog maar dertien jaar oud was in Mongolië. Inmiddels reist ze de hele wereld over om haar kunsten te vertonen in verschillende circussen en theatershows. Ze was zelfs te zien op Broadway in New York! Ze is er super trots op dat ze deze traditionele kunst uit Mongolië op vele internationale podia mag vertegenwoordigen. Ben je klaar om verbaasd te worden? 

Camille & Louis-Marc - Luchtnummer - Canada

Maak je klaar voor een rendez-vous in de lucht. De Canadese Camille en Louis-Marc betoveren je met hun adembenemende aerial-act in de lucht. Het duo werkt al meer dan tien jaar samen. Nadat ze afstudeerden aan de National Circus School van Montreal, hebben ze opgetreden in meer dan 25 landen over de hele wereld. Ze hebben deelgenomen aan maar liefst zeven circusfestivals, waaronder het International Circus Festival van Monte-Carlo en gewerkt voor gezelschappen als Cirque du Soleil. Ga op het puntje van de stoel zitten en kijk mee hoog in de lucht! 

‘The Boys’ by Catwall Acrobats - Swing - Canada

Elk kind genoot ervan in de speeltuin: de schommel en de spanning om hoger en hoger te gaan. De mannen van Catwall Acrobats brengen het naar een heel nieuw niveau. De Canadese acrobaten laten zien wat mogelijk is met zo’n eenvoudig toestel. Al is de schommel van de Catwall Acrobats wel iets groter dan je gewend bent; ze vliegen tot wel dertien meter hoog in de lucht! Met spectaculaire sprongen en salto’s zit jij gegarandeerd op het puntje van je stoel!  

De Catwall Acrobats zijn een professionele groep acrobaten uit Canada. Ze zijn wereldberoemd en wonnen al vele prijzen, onder andere bij het prestigieuze Monte-Carlo Circus Festival. Ze waren al in veertig landen te zien en doen mee in vele tv-shows. Je kunt de Catwall Acrobats daarnaast ook kennen uit ons eigen circus, in 2019 deden ze al eens mee en wonnen ze de publieksprijs!  

Facebook | Instagram 

Circus Orchestra Artur Palusz - Polen

Het Kerstwintercircus 2023 wordt live begeleid door Circus Orchestra Artur Palusz uit Polen. 

Extra's 

Goed om te weten

Kom je binnenkort naar het Kerstwintercircus? Dit is handig om te weten! 

Eten & drinken
In de pauze, voor aanvang en na afloop zijn er diverse horecapunten geopend in de foyers. Bij de verschillende snoepkramen kun je snoep, popcorn, suikerspin en chips kopen. Bij de speciale foodcorners zijn onder andere worstenbroodjes, poffertjes, Luikse wafels en hotdogs verkrijgbaar.
Een drankje, inbegrepen in je ticket, staat in de pauze voor je klaar op de speciale pauzebuffetten, snel en gemakkelijk, zodat je optimaal van de pauze kunt genieten.  

Zitplaatsen
Op je ticket staat vermeld welke ingang je moet gebruiken. Er staat ook een rij- en stoelnummer op. Je e-tickets heb je ontvangen per mail, maar zijn ook terug te vinden ook op de website van Parktheater in je Mijn-Omgeving of in de ticketmatic app. 
Het is niet nodig om de tickets te printen als je deze kunt laten zien op een telefoon.

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Algemene veelgestelde vragen

Achter de schermen

Aan het Kerstwintercircus gaan een heleboel voorbereidingen vooraf; een jaar van tevoren beginnen we met het zoeken van circusacts en gedurende het jaar zijn we al bezig met hoe de circuspiste eruit moet komen te zien. Een aantal weken voordat het circus begint beginnen onze collega's van toneeltechniek met de voorbereidingen op het podium. In een paar dagen bouwen ze een volledige circuspiste! De orkesttoren, het sterrendoek, de kroonluchters, de tribunes, de vloer, heel veel lampen... alles wordt in gereedheid gebracht. Bekijk hieronder in een halve minuut hoe zo'n opbouw eruit ziet!