Verzet!

Sahand Sahebdivani | Productiehuis Mozaïek
Fri 28 Mar ’25 20:30
Een visuele en muzikale voorstelling over verzet
Fri 28 Mar ’25
20:30
  • Fri 28 Mar ’25
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

In Verzet! onderzoekt verhalenverteller Sahand Sahebdivani vormen van verzet, binnen en buiten zijn eigen Iraanse verhaal.

De voorstelling is het thematische vervolg op Het Verre Woord, een liefdevolle ode aan zijn vader en een boeiende inkijk in het leven van een communistische revolutionair tijdens de Iraanse Revolutie. Sahand wisselt verhalen af met spoken word, audio- en visueel archiefmateriaal en spannende livemuziek van jazzdrummer en virtuoos Henning Luther. Het resultaat is een visuele en muzikale voorstelling van een charismatisch verhalenverteller. 

Sahand Sahebdivani is geboren in Teheran, Iran. In 1983 is hij met zijn familie tijdens de Iran-Irak oorlog gevlucht naar Nederland. Zijn eigen turbulente familiegeschiedenis vormt de basis van het grootste deel van zijn werk. Sahand is behalve een charismatisch verteller ook muzikant. Hij speelt oosterse snaren en percussie en zingt in onder andere het Turks, Farsi en Koerdisch. Sahand vertelt al meer dan 20 jaar. Verzet! wordt ontwikkeld in samenwerking met Productiehuis Mozaïek

De pers over eerder werk van Sahand Sahebdivani
"Het Verre Woord is een liefdevolle ode aan zijn vader en een boeiende inkijk in het leven van een communistische revolutionair tijdens de Iraanse Revolutie." (Theaterkrant over Het Verre Woord)

  • Excl. consumptie

Credits

Tekst en spel Sahand Sahebdivani Regie Titus Tiel Groenestege Muziek Henning Luther Producent Podium Mozaïek/ Productiehuis Mozaïek

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer