Schërzo

Släpstick
Fri 7 Feb ’25 20:00
Where Chaplin meets Tchaikovsky
Fri 7 Feb ’25
20:00

In Schërzo, Släpsticks eigenzinnige, wervelende en hilarische kijk op klassieke muziek is niets wat het lijkt. De vijf muzikale alleskunners nemen je mee op een kolderieke trip langs de meesterwerken van Rossini, Brahms, Saint-Saëns, Gershwin en vele andere illustere componisten.

Op onnavolgbare wijze (be)speelt Släpstick de grote klassiekers en eert en passant comedy-helden als Victor Borge, Mini & Maxi, Danny Kaye en Charlie Chaplin. Waar de muziekterm ‘scherzo’ (Italiaans voor scherts, grap) staat voor een kort, levendig stuk, rekt Släpstick deze definitie in Schërzo nog wat verder op. Want als fysiek theater en topmuzikanten met veel gevoel voor timing en humor samenkomen, kun je een jodelende Schubert in een buikspreek-battle met Beethoven, een snelheidsduivel op de contrabas en natuurlijk de ’21 meesterwerken in 1 minuut’ verwachten.

Ervaar nu zelf het grenzeloze universum van Släpstick, met een duizelingwekkende hoeveelheid instrumenten, bejubelde theatrale vondsten en klassieke muziek op het hoogste niveau.   

Met de eerdere theatershows Släpstick en The Roaring Twenties maakten de vijf muzikale clowns van Släpstick nationaal en internationaal furore. Met uitverkochte zalen van Nederland tot Nieuw Zeeland, ovationeel applaus en een prijzenregen als resultaat. Släpstick’s nieuwe show Schërzo vierde haar wereldpremière in Edinburgh in de zomer van 2023, waarna concerten in Duitsland en Zuid-Korea volgden. In het voorjaar van 2025 gaat deze klassieke show in première in Nederland. 

De pers over Släpstick 
“Släpstick creates an immersive musical universe where hilarity and artistry coexist.”  (One4Review)
"Schërzo is an absolute triumph, blending uproarious comedy and classical music in a spectacle that defies convention." (TheaterWeekly)

“Amazing is an understatement.”

theQR.co.uk

Credits

Cast Willem van Baarsen, Jon Bittman, Rogier Bosman, Sanne van Delft, Jaap Rovers Concept, script, arrangementen & composities Släpstick Regie: Stanley Burleson, Karel de Rooij

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer