Animal Farm

Flip Noorman
Fri 7 Feb ’25 20:30
Fri 7 Feb ’25
20:30
  • Fri 7 Feb ’25
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

In Animal Farm neemt Flip Noorman de legendarische parabel van George Orwell als vrijelijk vertrekpunt om een energiek, grappig, ontroerend en confronterend theatraal concert te maken zoals alleen hij dat kan.

Animal Farm is een van Flip Noormans favoriete boeken, door het satirische, haast kinderlijke karakter van zowel de toon als de personages. Het is deze lichtvoetige simpelheid die je verleidt om de vileine, duistere analyse te blijven volgen. Als liedschrijver ziet Flip in de karakters het startpunt van een bonte verzameling liedjes waarin per nummer een vrije vertaling wordt gemaakt naar het hier en nu.  
Wat betekent het ‘Werk Harder’ van Boxer in deze tijd? Wie zijn De Schapen die steeds elke nuance overschreeuwen met het ‘vier benen goed, twee benen slecht’? Wat is de rol van Raaf Moses die na de dood het land van snoep en suiker belooft?
De liedjes worden afgewisseld met monologen van Noorman waarin hij gedurende de show subtiel de transformatie ondergaat van rechtgeaarde revolutionair tot machthebber die alleen nog aan zijn eigen positie denkt. Want ja: “some animals are more equal than others”.

Bijgestaan door zijn band De Noormannen wordt de huidige tijdgeest op zijn Flips langs de lat van de beruchte uitspraak ´all animals are equal´ gelegd.

‘Ongrijpbaar’, ‘briljant’, ‘compromisloze eigen stijl’, ‘band van wereldniveau’, zijn termen die langs zijn gekomen in pers en juryrapporten om Noorman en zijn programma’s te omschrijven. Met het lied Ze weten wie je bent uit de voorstelling (met het gelijknamige album) Love It!, won Flip de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied van het jaar. Voor datzelfde programma werd hij genomineerd voor een Poelifinario voor het meest indrukwekkende kleinkunstprogramma van het seizoen.

  • Excl. consumptie

"Flip Noorman verpakt maatschappijkritiek in verfijnde Nederlandstalige liedjes"

 de Volkskrant****

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer