BAMBIE 20 - De woedende versie

Bambie
Sat 1 Feb ’25 20:30
Non-stop vrolijkmakend en bevrijdend conflict
Sat 1 Feb ’25
20:30
  • Sat 1 Feb ’25
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

In absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes krijgt woede in BAMBIE 20 helemaal de ruimte. Na een paar jaar is deze fysieke voorstelling nu terug bij Natlab.

Volgens filosoof Peter Sloterdijk is woede ´een gast die alleen onder strenge voorwaarden welkom is´. Maar het is óók veranderende, creatieve en zelfs heldhaftige kracht. Wie explodeert wordt één met z’n impulsen en heeft even geen last van twijfels.

In BAMBIE 20 krijgt de woede helemaal de ruimte, in absurdistische, fysieke uitvergrotingen met herkenbare trekjes. De drie figuren op het toneel zijn door woede bevangen, en hun aanvallen zorgen voor een anderhalf uur durend non-stop vrolijkmakend en bevrijdend conflict. In alle mogelijke vormen van implosies en explosies leven ze zich uit. Op elkaar en zichzelf, op het leven in het algemeen, op de krant en op het interieur.

De spelers/makers van BAMBIE 20: Gerindo Kartadinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter maakten eerder BAMBIE 6 en BAMBIE 8, die allebei de VSCD-Mimeprijs wonnen. Geluidenmagiër Wim Conradi ondersteunt de voorstelling ritmisch en muzikaal.

  • Excl. consumptie

Telkens worden hele kleine, futiele situaties uitgebouwd tot schier onhoudbare proporties. Het zijn uiterst herkenbare, alledaagse situaties die worden uitgerekt tot ze totaal absurdistisch worden. Het is associatief en fysiek theater waarin de makers van Bambie absoluut meesters zijn. 

Theaterkrant.nl

Credits

Idee en spel Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan, Gerindo Kartadinata Eindregie Marijn van der Jagt Spelcoach Ibelisse Guardia Ferragutti Geluidsontwerp Wim Conradi Lichtontwerp & techniek Manuel Boutreur Scenografie Hester Jolink Kostuums Atty Kingma

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer