Engelenburcht

Golden Palace
Fri 18 Oct ’24 20:30
Een ode aan de zorgzaamheid
Fri 18 Oct ’24
20:30
  • Fri 18 Oct ’24
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

Hoog in de bergen ligt Engelenburcht, een verlaten sanatorium waar een mysterieuze verpleegster zich bekommert om iedereen die aan de deur klopt.

Zieken, gewonden, reddelozen en mensen die simpelweg hun hart willen luchten worden met open armen door haar ontvangen. Als de toestroom van mensen die zorg nodig hebben plotseling aanzwelt, dreigt zelfs de verpleegster te bezwijken. Tot er een wonder gebeurt... 

De pers over Golden Palace

“Met Engelenburcht bewijzen Kuijpers en haar spelers zich als waarnemers van kwetsbare thematiek verpakt in fraai acteerwerk, bijgestaan door melancholisch maar toch strijdbaar voorwaartse liederen. Daarmee is de voorstelling een krachtig eerbetoon aan de zorg, het naderende einde en dat wat (lang niet altijd) volgt: een nieuw begin.” (Theaterkrant)

“Zonder expliciet te refereren aan de actuele Nederlandse situatie, is de voorstelling een reflectie op de in zijn voegen krakende zorg en hoelang we die als een gegeven hebben beschouwd. En ook op hoe de overbevraging van die zorg ertoe leidt dat de zorgzaamheid onder druk komt te staan. Met het evenwichtige toneelbeeld en de regie van Ingrid Kuijpers levert het filmische beelden op waarbinnen de alledaagse handelingen van de zorg iets poëtisch krijgen.” (Parool)

  • Excl. consumptie

“Het is alsof je even in een compleet ander universum stapt. Dat is bijzonder in deze tijden van relativisme en realisme in het theater.”

Theaterkrant

Over Golden Palace
Golden Palace maakt al meer dan twintig jaar fysiek theater over de absurde tragiek van het leven. Het onderzoek naar wat er bij mensen sluimert in het zoogdierbrein en borrelt in de onderbuik is voor het gezelschap een onuitputtelijke bron van inspiratie. Volgens de Volkskrant is Golden Palace ‘een meester in het fileren van culturen’.

Voorstellingen van Golden Palace worden op de vloer gemaakt en ontstaan vanuit improvisaties met zo min mogelijk tekst. Waar theater tegenwoordig vaak talig en expliciet is, wil Golden Palace graag iets vertellen met de magische kracht van de fysieke verbeelding.

Credits

Spel Andrea Beugger, Laila el Bazi, Nora van Dartel, David Eeles, Tijn Luijben en Jesse Vissers Regie Ingrid Kuijpers

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer