Keanu

Henry van Loon
Wed 23 Apr ’25 - Fri 25 Apr ’25
Heel. Hard. Lachen.
Wed 23 Apr ’25
-
Fri 25 Apr ’25

Henry heeft een vintage shirt met de afbeelding van Keanu Reeves erop. Keanu Reeves weet voor zover bekend niet eens van het bestaan van Henry af. Kom en 'Take the blue pill' en beleef de meest hilarische avond van je leven. Of 'Take the red pill', en blijf thuis op de bank zitten jammeren.

In Keanu gaat Henry van Loon dieper in op de overeenkomsten tussen de Amerikaanse acteur en hemzelf. Keanu Reeves schitterde in films naast sterren als Charlize Theron en Al Pacino, en Henry van Loon niet.

Keanu is een unieke voornaam en betekent ‘koele wind over de bergen’. Henry (afgeleid van Hendrik, een van de meest voorkomende Germaanse voornamen) betekent ‘woonerf’. Maar waarschijnlijk hebben zowel Keanu, als Henry, als jij weleens het gevoel vast te zitten in een Matrix. Alsof de wereld een simulatie is. Een montage van onzinnige, nutteloze, inwisselbare momenten, waar je maar op één manier uit kunt ontsnappen: Lachen. Heel. Hard. Lachen.

Keanu. Een theatrale biopic waarin waarschijnlijk met geen woord over Keanu Reeves gepraat zal worden. Sssst.

  • Max. 4 kaarten p.p. 

Over Henry van Loon

Henry van Loon (Oirschot, 1982) werd in 2004 lid van de Comedytrain en debuteerde in 2011 als cabaretier met De Henry van Loon Entertainment Show. Hij was onder meer te zien in de films Bro's Before Ho's en De Boskampi's. Landelijke bekendheid volgde met zijn genadeloze optreden in The Roast of Giel Beelen en zijn rol als Volkert in de hitserie De Luizenmoeder. Ook speelde Henry in de serie Tropenjaren en deed hij mee aan The Masked Singer en Last One Laughing. Begin februari 2024 stond Henry voor het eerst in Koninklijk Theater Carré waarmee hij de tour van zijn zesde voorstelling Jannie The Show Dog afrondde. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer