The City She Loves Me

Wat we doen
Thu 17 Apr ’25 20:30
Wat is een stad zonder jongeren?
Thu 17 Apr ’25
20:30
  • Thu 17 Apr ’25
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

Drie jongeren maken met drie ervaren filmmakers een film over hoe het leven in de stad eruit zou zien zonder hen. Terwijl ze samen in de writers' room aan het script werken, komen ze erachter dat ze allemaal een heel ander beeld hebben van jongeren en opgroeien in de stad. Wie heeft er gelijk? Langzaam beginnen scènes uit de film door elkaar te lopen met de gesprekken aan tafel. Maar wat is nu het échte leven?

The City She Loves Me wordt gemaakt met drie acteurs en de stemmen van drie jongeren. In een mix van scènes uit de film en gesprekken in de writers' room spelen ze zowel de filmmakers als de jongeren, van wie ze de stemmen ongenadig goed playbacken. Ze springen op een hilarische manier heen en weer tussen het volwassen perspectief en de jonge ogen, tot je je gaat afvragen wie nu precies wat zegt en vooral wat waar is. 

The City She Loves Me is theater over film met een toefje film aan het einde. 

Bij dit project wordt intensief samengewerkt met een groep jongeren. Zij maken de korte film en ze gaan met theaterpubliek in gesprek over wat ze zouden doen als ze onzichtbaar waren. 

De voorstelling is het vervolg op Angry Young Men en So Far So Good. Je kunt The City She Loves Me ook begrijpen als je de vorige twee niet hebt gezien. 

  • Excl. consumptie

Over WAT WE DOEN

Bij WAT WE DOEN werken ze aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. Ze zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij hun onderwerpen én publiek. Bekend van onder andere de voorstellingen Mensen zoals jij (2024), So Far So Good (2023), Angry Young Men (2022), Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021). 

Credits

Tekst en regie Floris van Delft Spel Mees Hilhorst, Nadia Amin, Laurien van Rijswijk 

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer