Stiekem Hooglied

TOEAC
Thu 3 Apr ’25 20:30
Warmbloedig muziektheater vol hoop, verlangen en wilde fantasie
Thu 3 Apr ’25
20:30
  • Thu 3 Apr ’25
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

Spel en muziek smelten samen in de nieuwste muziektheatervoorstelling van accordeonduo TOEAC, met acteurs Ariane Schluter en Ali Ben Horsting.

‘Ik ga er niet vanuit dat wij samen gelukkig kunnen worden. Maar als ik dan toch ongelukkig moet zijn met iemand, dan het liefst met jou.’

Hera en Roeland komen stomtoevallig tegenover elkaar te zitten op de veerboot naar Noorwegen. Tijdens de nachtelijke overtocht observeren ze de ander vanuit hun ooghoeken. dromen ze groter dan ooit tevoren en in hun hoofden tilt de fantasie hen over grenzen. Gedurende deze slapeloze nacht raken ze in de ban van die mooie onbekende. Een bijna ondragelijk verlangen naar de ander die de verlossing zou kunnen betekenen voor hun beider kleine, ongelukkige leventjes. Durven ze de stap te zetten deze hoog oplaaiende, stille liefde met elkaar te delen? En waartoe zal dat leiden?

Ariane Schluter, tweevoudig winnares van de Theo d’Or toneelprijs, speelt bij diverse theatergezelschappen en oogstte lof voor haar rol in films als Lucia de B. en Een Goed Leven. Ze werkte onder andere met regisseurs Paula van der Oest en Alex van Warmerdam.

Ali Ben Horsting was onder meer te zien in films als Moordvrouw en Vlucht HS13. Hij kreeg erkenning voor de toneelvertolking van Eddie Carbone in Van de brug af gezien, maakt zelf voorstellingen en speelt bij diverse theatergezelschappen.

TOEAC (Pieternel Bekkers en Renée Berkers) laat stemmen klinken als blazers, strijkers en zangers. De pers schrijft over ‘jaloersmakende vingervlugheid, muzikaal inzicht en een flinke portie lef’. Met de mooiste muziek uit de Barok, Romantiek, hedendaags en tango staan programma’s vol contrasten.

  • Excl. consumptie

De pers over Bloedkoraal, de vorige productie van TOEAC
"Heerlijk zinnelijk muziektheater" (De Theaterkrant).
"Ingetogen maar indringend" (NRC ****)

Credits

Concept en muziek TOEAC (Pieternel Berkers en Renée Bekkers) Spel Ariane Schluter en Ali Ben Horsting Regie en dramaturgie Ria Marks Tekst Peer Wittenbols

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer