Metgezwel

REINDIER & Sander Plukaard | Het Nationale Theater
Fri 16 May ’25 20:30
Over blijven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden
Fri 16 May ’25
20:30
  • Fri 16 May ’25
    20:30
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

Hoe overleeft een relatie de grootste nachtmerrie: je partner blijkt een hoofdtumor te hebben. Iedere ochtend stonden acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER op met een glimlach en een dansje. Niet dat er iets te vieren viel, maar het enige wat ze door deze periode kon dragen was positiviteit. 

In deze humorvolle muziektheatervoostelling vertellen de twee chaotische kunstenaars hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.

Na het overdonderende succes op Theaterfestival De Parade, met uitverkochte zalen en enthousiast publiek, komt Metgezwel met een avondvullende versie de theaters in, om nog meer mensen in hun hart te sluiten met dit waargebeurde, ontroerende liefdesverhaal.

De pers over Metgezwel
“Met energie, inhoud en souplesse maken ze van Metgezwel een intieme, muzikale vertelling die maar één minpunt heeft: zij duurt te kort” (de Volkskrant)
“Metgezwel is liefdevol, ontroerend en zeer troostrijk muziektheater en misschien wel de mooiste Paradevoorstelling in jaren.” (Theaterkrant)
“Een vertel- spel- en muzikaal miniwonder.” (De Groene Amsterdammer)
“Muziektheater dat recht in het hart raakt.” (Het Parool)                         
“Het is beklemmend mooi, zeker het slotnummer Hou me vast, als de twee mannen samenvloeien als ze quatre-mains op de toetsen spelen.“ (Theaterkrant) 

  • Excl. consumptie

“Metgezwel is een voorstelling over ziekte en troost die alleen maar bewondering oproept.”

De Volkskrant

Over de makers
Sander Plukaard (1989) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2024 trad hij toe tot het acteurs-ensemble van Het Nationale Theater. Recent speelde hij in de succesvolle voorstelling COCK van Theater Oostpool. 

REINDIER (Reinier van Harten, 1991) studeerde in 2017 af aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling pop voor zang en piano. Zijn afstudeervoorstelling gooide hoge ogen bij zowel theaters als poppodia en zijn werk stond op zowel Theaterfestival Oerol als in poptempel Paradiso. 

Credits

Gezelschap REINDIER i.s.m. Het Nationale Theater Muziek, tekst & spel REINDIER en Sander Plukaard Eindregie Gerardjan Rijnders

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer