Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Jan Hulst & Daan Heerma van Voss | Theater Bellevue | Theater Oostpool
Thu 12 Oct ’23 20:30 - 21:45
Over een nacht waarin een beste vriend helpt een begrafenis speech te schrijven
Thu 12 Oct ’23
20:30 - 21:45
  • Thu 12 Oct ’23
    20:30 - 21:45
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

A son has only one night to do justice to his late father by writing the funeral speech only he can write – the truth about his father, whose suicide death has been shrouded in rumor and gossip. This is about a night when a funeral speech had to be written, and a best friend helped write it.

Drie jaar geleden zakten regisseur Jan Hulst en en schrijver Daan Heerma van Voss samen door. De jenever vloeide, de ernst nam toe. Ze spraken over de zaken waar het echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven. 

Hulst vertelde hem over de dood van zijn moeder. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven maar ook een van de meest dierbare. Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol. 

Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst antwoordde daarop: ‘doe jij dat lekker’. Zo geschiedde. Het is een unieke en intieme samenwerking. Een toneelstuk over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft, en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen.

 

Over Jan Hulst 
Jan Hulst is regisseur en schrijver voor theater en film. Sinds 2015 vormt hij samen met Kasper Tarenskeen het duo Hulst & Tarenskeen. Hulst & Tarenskeen maken momenteel deel uit van de artistieke kern van Theater Oostpool. In 2020 ontving het duo de Erik Vos Prijs voor bijzonder nieuw theatertalent. 

Over Daan Heerma van Voss 
Daan Heerma van Voss schrijft fictie en non-fictie. Zijn werk is genomineerd voor verschillende literaire prijzen en is veelvuldig vertaald. Dit is zijn eerste toneelstuk. 

Credits

Tekst Daan Heerma van Voss Regie Jan Hulst Spel Thomas Höppener, Tim Linde, Jolanda van den Berg en Jessie Holtkamp

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer