Neuzen

KRACHTVOER theater
Sat 18 Mar ’23 14:00 - 15:30
Muzikale improvisaties door ouderen, voor ouderen
Sat 18 Mar ’23
14:00 - 15:30

KRACHTVOER Theater presenteert de documentaire NEUZEN. 

Het idee kwam van speeltster Marianne. Zij vroeg aan Krachtvoer op 90-jarige leeftijd “Kunnen we iets gaan doen voor de oudere mensen”. Dit inspireerde KRACHTVOER tot het ontwikkelen van het project Neuzen.

Met Neuzen won KRACHTVOER Theater De Gouden C, een prijs voor het beste project van 2018, van het Fonds voor Cultuurparticipatie. “Een project dat je mee móet maken!”

KRACHTVOER Theater is met een team professionals in ‘Neuzen de pilot’ op zoek gegaan naar het beste concept voor bewegingsimprovisaties door vitale ouderen in contact te brengen met ouderen met dementie. De inspiratiebron hiervoor was de visie van de omgevingszorg en de belevingsgerichte zorg van Anneke van der Plaats. Haar boeken zijn helder, liefdevol en geven een goed inzicht in de wondere wereld van dementie. Ze reiken praktische tips aan voor contact met bewoners met dementie. Omdat haar adviezen volledig overeenkomen met de basiswetten voor theaterimprovisatie kwamen in dit project twee werelden op een bijzondere manier samen.

In de documentaire Neuzen neemt KRACHTVOER je mee in het werkproces, het onderzoek, de trainingen en de uiteindelijke try outs van dit bijzondere project.

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer