NAH-ja!

Een ander hoofd
Wed 24 May ’23 19:30 - 22:00
Lotgenoten met niet-aangeboren hersenletsel delen op het podium hun herstelverhaal
Wed 24 May ’23
19:30 - 22:00
  • Wed 24 May ’23
    19:30 - 22:00
    Pauze 20:30
    Philipszaal

Als je niet ziek bent, dan denk je dat Nederland een goede verzorgingsstaat heeft. Soms werkt dat anders. NAH lotgenoten delen op het podium hun herstelverhaal. Over muren van onbegrip, niet luisteren, stigmatisering. Een theaterstuk om iedereen even te vertragen, stil te laten staan en wakker te schudden. Voor en door NAH-talenten, naasten en andere belangstellenden. En voor artsen en zorgpersoneel met van nature een warm hart!

NAH is een vorm van hersenletsel die later in je leven ontstaat. Bijvoorbeeld door een beroerte, ziekte of ongeval. Het is vaak aan de buitenkant niet zichtbaar. Maar liefst één op de vier mensen krijgt in zijn leven te maken met NAH. Toch is er nog weinig bekend over deze aandoening. Hoe ontwrichtend die is. Hoe groot de impact is op het dagelijks leven. Hoe je moet leren jezelf opnieuw uit te vinden na zo’n diagnose. En hoe het leven gelukkig niet ophoudt na NAH! 

  • Nabespreking na de voorstelling met neuropsycholoog Erik Matser over het brein en creativiteit
  • Maandag 22 tot zondag 28 mei 2023 organiseert Gemeente Eindhoven de Eindhovense week van de mentale gezondheid.  Het doel van de week is om het onderwerp mentale gezondheid bespreekbaar te maken en bewustwording te vergroten over hoe je mentaal gezond blijft. 

Credits

Regie: Liesbeth Reeser

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2023/2024 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer