Roodkapje in Amazonia

Duda Paiva Company
Fri 7 Mar ’25 15:00
Fri 7 Mar ’25
15:00
  • Fri 7 Mar ’25
    15:00
    Locatie: Natlab - Podiumzaal

In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Roodkapje in Amazonia is een meeslepende, fantasierijke ervaring voor iedereen van 6 jaar en ouder met betoverende beelden en Braziliaanse folklore.

Yara en Barnabe worden door hun grootmoeder het bos ingestuurd om wat eten naar een vriend te brengen. Als er noodweer uitbreekt, raken de kinderen van elkaar gescheiden. Barnabe verdwaalt in het bos. ‘s Nachts komen wezens tot leven, die zich overdag niet laten zien. Door hen te volgen, leert Barnabe hun verhalen over het regenwoud kennen. Hij ontdekt dat zijn grootmoeder vanwege haar manier van landbouw bedrijven, als een van de ‘slechteriken’ wordt gezien. Wanneer er een plan wordt gesmeed om grootmoeder te verjagen, roept Barnabe de hulp in van de bosgeest Saci.

Met het Europese sprookje Roodkapje in zijn ene hand en Braziliaanse volksverhalen in zijn andere, maakt Duda Paiva een nieuwe productie over de wijsheid en magie van inheemse volken, over hun relatie tussen mens en natuur, de schoonheid en waarde van onze aarde en de oerkracht van samenwerken. 

  • Meet the puppets: Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen en vragen te stellen 
  • Excl. consumptie

Credits

Idee en concept Duda Paiva Regie Duda Paiva & Cat Smits Poppen Duda Paiva, André Mello Spel Joke Eijkenboom & Christiaan Koetsier en Fleur Roks & Alex Brouwer. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer