Unplugged

Alex Ploeg
Wed 19 Feb ’25 20:00
Dicht bij zichzelf, ongepolijst, zonder franje
Wed 19 Feb ’25
20:00
  • Wed 19 Feb ’25
    20:00
    Hertog Jan Zaal

Na twee hilarische shows, een sterrenregen en twee nominaties voor de Neerlands Hoop gaat Alex Ploeg met zijn derde solovoorstelling Unplugged terug naar zijn stand-up roots.

Alex steekt overal zijn kop in het zand, behalve in het theater. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende gitaarliedjes komen in hoog tempo op je af. Alex fileert zichzelf en de wereld op een ongekend hilarische manier. Slechts gewapend met microfoon en gitaar. Dicht bij zichzelf, ongepolijst, zonder franje.

De pers over zijn vorige voorstelling EGO:
"Met EGO bewijst hij dat hij meer is dan een goede grappenmaker" (Trouw)
"In zijn tweede voorstelling EGO laat hij zien dat hij gegroeid is" (de Volkskrant)

"Koning van de zelfspot"

De Telegraaf    

Over Alex Ploeg

Alex Ploeg (1985) is cabaretier, acteur en tekstschrijver. Hij is lid van Comedytrain en regelmatig te zien in Toomler. Hij werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent en door NRC als één van de ‘meest veelbelovende cabaretiers van het decennium’.

Alex bedacht en maakte het satirische sketchprogramma Klikbeet, hij was te zien in tv-programma’s als Zondag met Lubach, Dit Was Het Nieuws en Last One Laughing (LOL). In 2024 maakte hij zijn toneeldebuut in het veelgeprezen stuk Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer