RUDIVERSUM

Ruud Smulders
Wed 5 Feb ’25 20:30
Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit
Wed 5 Feb ’25
20:30

Welkom in RUDIVERSUM! Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen. En net wanneer je denkt dat het allemaal nergens over gaat valt alles ineens weloverwogen samen. 

We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen verzinnen? Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit. Vergeet even alles wat je denkt te weten en reis mee naar het RUDIVERSUM. Pijnlijke thema's hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander. Ruud is het publiek altijd een stap voor en schakelt met lichtsnelheid tussen absurd en integer. In zijn nieuwe theaterprogramma is Ruud persoonlijker dan ooit. Hij worstelt met de gezondheid van zijn moeder en het onderwerp verslaving komt te vaak terug in zijn leven. En hoewel Ruuds energie onuitputtelijk is en de mogelijkheden oneindig lijken, ontkomen we niet aan één pijnlijke waarheid: hoe geef je iets een plek in je leven dat je er niet in wil hebben?

De pers over RUDIVERSUM 
“Smulders heeft met RUDIVERSUM een unieke bijdrage geleverd aan de Nederlandse theaterscene (die niet onopgemerkt mag blijven)” (Geenstij)
“De grootste cabaretverrassing van dit seizoen” (Het Parool)
“Ruud Smulders is een meester in de fysieke ondersteuning van zijn verhaal” (Ilovetheater.nl)

“RUDIVERSUM is grappig, ontroerend en bovendien erg goed opgebouwd”

Het Parool

Over Ruud Smulders

Ruud is al jaren in de theaters te vinden onder andere namen en gezelschappen zoals De Blonde Jongens en Tim, met Guido Weijers en Andries Tunru.  RUDIVERSUM is Ruud’s eerste toerende soloprogramma en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zijn eerste stand-up show BRUUD werd de best bekeken show van NPO3 en zijn tweede comedy special comedy special Bruter Dan BRUUD is net af in samenwerking met Dead Duck Productions. Voor het grote publiek is Ruud vooral bekend van zijn rol als hufter in de hitserie Hufterproef, nam hij de rol van boef over van Tygo Gernandt in Flikken Maastricht en is hij iedere zaterdag te horen bij radiobegrip Spijkers met Koppen. Online is Ruud bekend van o.a. YouTubers Supergaande, Dylan Haegens en zijn eigen TikTok account.

Credits

Regie Laurens Krispijn de Boer | Beeld Thomas de Wit en Jeroen Kolkman

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer