Trompettist in Auschwitz

Thomas Cammaert en Soy Kroon
Fri 18 Apr ’25 20:30
Herinneringen van Lex van Weren
Fri 18 Apr ’25
20:30

Trompettist in Auschwitz is een verhaal van overleven. Een verhaal van je vastklampen aan het kleinste sprankje schoonheid in een verder compleet duistere wereld. Een verhaal over één van de zwartste bladzijden uit onze wereldgeschiedenis. Een verhaal dat aantoont hoe belangrijk het is dat we het blijven vertellen. Dat we blijven herdenken. Dat we nooit vergeten. 

Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen op de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport wordt gezet naar vernietigingskamp Auschwitz, is het juist de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848. In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie. 

Acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon vertellen en spelen in een regie van Eddy Habbema het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de trompettist in Auschwitz. Het boek van Dick Walda wordt door Allard Blom bewerkt tot theatertekst. Ter gelegenheid van 80 jaar herdenking en bevrijding zijn Soy Kroon en Thomas Cammaert nog één keer te zien in deze bejubelde voorstelling.

De pers over Trompetist in Auschwitz

"Intieme scènes maken indruk" - (★★★★ NRC )
"Het spel is ijzersterk" – (★★★★ Musicalsites)
"Schrijnende nachtmerrie die binnenkomt" – (★★★★ Dagblad van het Noorden)

Credits

Producent De Theater BV Cast Soy Kroon en Thomas Cammaert Script Allard Blom Naar het boek van Dick Walda Regie Eddy Habbema 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer