Giselle

De Toneelmakerij & DOX
kindertheaterweek
Fri 25 Oct ’24 19:00
Stampend dans- en muziektheaterspektakel met de energie van de straat
Fri 25 Oct ’24
19:00

De Toneelmakerij en DOX presenteren Giselle, een van de beroemdste balletten ter wereld, in een actuele bewerking vol songs, beats en hiphop. 

Giselle en haar matties zijn een crew. Het pleintje is hun thuis, hier chillen ze, dansen ze en steunen ze elkaar als ze moeten dealen met onbetrouwbare ouders en drammende docenten. Maar op een dag komt queen bee  Giselle niet opdagen en staat hun wereld op zijn kop. Heeft die mysterieuze jongen daar soms iets mee te maken? Dromen die werkelijkheid worden - kan dat echt? 

De Toneelmakerij, met jarenlange ervaring in de grote zaal (1000+1 Nacht, De Toverfluit, As you like it) en DOX bundelen hun krachten. Vijfvoudig Krekelwinnaar Timothy de Gilde maakte eerder samen met Joachim Robbrecht en Dalton Jansen jeugdvoorstellingen waarin dans en spel in elkaar overlopen. Nu brengen zij deze knallende ontmoeting tussen dans, tekst en live zang. Giselle is een moddervette viering van de chosen family voor iedereen vanaf 8 jaar. 

Cadeau voor de stad
In samenwerking met De Toneelmakerij en DOX hebben we de prijs van een kaartje zo laag mogelijk gehouden, zodat het voor iedereen mogelijk is om naar deze voorstelling te komen kijken. 

  • Excl. consumptie
  • Ook kinderen moeten in het bezit zijn van een ticket. 

Credits

Tekst Nina van Tongeren en Joachim Robbrecht Regie en choreografie Timothy de Gilde en Dalton Jansen Spel Charlie Chan Dagelet, Leendert de Ridder, Leandro Ceder, Fiona Dekkers, Tuan Tran, Jeroen Janssen, Rosa van Leeuwen, Lara Valentić Muziek Anne-Fay Kops en Jeremia Jones 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer