La Dame En Noir

Isabelle Beernaert
Thu 24 Oct ’24 20:00
Een mystiek en krachtig totaalspektakel voor jong en oud
Thu 24 Oct ’24
20:00
  • Thu 24 Oct ’24
    20:00
    Hertog Jan Zaal

La Dame En Noir is een mystiek, karaktervol en krachtig totaalspektakel voor jong en oud, met dans en live percussie; de hartslag van de aarde. 

In zwart zijn alle kleuren aanwezig. Het zwarte absorbeert. Zwart is de kleur van de rust, stilte en duisternis die nodig is om een zaad te doen ontkiemen. Een kind in de baarmoeder verkeert in het donker. Voordat de lente komt, is er de winter. Zwart is zwanger van licht.

Isabelle Beernaert merkte op dat in al haar stukken een mysterieus vrouwelijk karakter gehuld in zwarte kledij op het toneel verschijnt. Hierdoor besefte ze dat er altijd al een aanwezigheid was van iets essentieels die ze altijd al onbewust aan het onderzoeken is: de donkere moeder. La Dame En Noir is een mystiek, karaktervol en krachtig totaalspektakel voor jong en oud. Dans, zang, gesproken woord, decor, muziek en visuals smelten samen tot een mystieke en resonerende ervaring.

  • Met gratis inleiding om 19.15 uur

Over Isabelle Beernaert
Isabelle Beernaert weet met haar stukken de harten van het publiek te raken. Ze is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar choreografieën brengen tot leven wat elk mens doormaakt en op een bepaald moment voelt in het leven. Het publiek kan zichzelf herkennen in het gevoel en het verhaal dat op het podium wordt uitgebeeld. 

Drumcomposities van Taiko meester Bart Gits zullen de muzikale rode draad vormen, maar natuurlijk staat Isabelle Beernaert zoals gewoonlijk voor muzikale diversiteit. Stukken vanuit alle windrichtingen en culturen van o.a. Estas Tonne, Hans Zimmer, Byron Metcalf, en Sona Jobarteh, zorgen ervoor dat de muzikale reis net zo intens en cultureel divers zal zijn als de dans.

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer