Nieuwe Buren

Jan Kooijman e.a.
Tue 15 Apr ’25 20:00
Laat je meevoeren door de spannende thriller over liefde en intriges
Tue 15 Apr ’25
20:00

Jan Kooijman in de toneelbewerking van een van de meest populaire boeken van Saskia Noort: Nieuwe Buren. Het verhaal over liefde, jaloezie, vriendschap, overspel is spannend en vol verleiding. 

Na een zware periode betrekken Eva en Peter zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in een nieuwbouwwijk. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef en Rebecca. Beide echtparen lijken het perfecte leven en een gelukkig huwelijk te hebben, maar schijn bedriegt. Er ontstaan intriges, liefdesaffaires en de spanningen tussen de personages lopen hoog op. Nieuwe Buren is in Nederland een van de populairste boeken van Saskia Noort en werd succesvol verfilmd. Nu volgt eindelijk een toneelversie.

Scriptschrijver Bart van den Donker (De Profundis, Siegfried & Roy, Wat mijn man niet weet, Avondshow met Lubach) over Nieuwe Buren "Nieuwe Buren speelt met de spanning van alledaagse situaties, herkenbare fantasieën en biedt een inkijkje in zowel het uitkomen van angsten als verlangens die de kop opsteken als we ons door onze dagelijkse verbeelding laten leiden. Dat is niet alleen sexy en spannend, maar ook doodeng. Juist in het theater, waar we de acteurs bijna kunnen aanraken, hun zweet kunnen ruiken en hun zindering kunnen voelen, komt dit verhaal goed tot zijn recht.”

Nieuwe Buren van Saskia Noort werd juichend ontvangen door lezers en stond na verschijnen in 2006 maar liefst 8 weken op nummer 1 in de bestseller top-60 en behield 83 weken een plek op die lijst. Nieuwe Buren werd succesvol verfilmd tot een langlopende televisieserie voor RTL en Videoland.

Credits

Producent Cageman B.V. i.s.m. Senf Producties B.V. Cast Jan Kooijman, Edwin Jonker, Shanna Slaap en Nyncke Beekhuyzen Script Bart van den Donker Regie Aus Greidanus (junior)

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer