Wanen

Christian van Eijkelenburg
try-out
Fri 15 Nov ’24 20:30
Grenzen vervagen, dromen worden werkelijkheid en de realiteit blijkt slechts een illusie
Fri 15 Nov ’24
20:30
  • Fri 15 Nov ’24
    20:30
    Try-out
    Locatie: Pand P - Grote Zaal

Pers en publiek zijn het er na Christians spetterende solodebuut over eens: met zijn eigenzinnige en absurdistische stijl blaast hij een frisse wind door het cabaretgenre. En die frisse wind is heerlijk. 

Nadat hij ruim zes jaar onderdeel uitmaakte van cabaretduo De Fransse Eijkel (winnaar publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival 2016) was hij de afgelopen twee seizoenen in de theaters te bewonderen met zijn eerste solovoorstelling Drift. Hij kreeg lovende kritieken, ontving het Stijgend Applaus Stipendium 2022 en werd als klap op de vuurpijl genomineerd voor de Neerlands Hoop 2023.

Zo’n debuut smaakt naar meer. Daarom bestormt Christian samen met zijn beamer vol zelfgemaakte visuals opnieuw de theaters. In zijn surrealistische en zinnenprikkelende cabaretperformance Wanen versmelten realiteit en verbeelding tot er werkelijk geen touw meer aan vast te knopen is. Reis mee naar een parallel universum vol epische visuele droombeelden, tragikomische figuren, humoristische fantasten, wonderlijke wendingen en gekke elektronische deuntjes. Een theateravond waarbij grenzen vervagen, dromen werkelijkheid worden en de realiteit slechts een illusie blijkt.  

  • Exclusief consumptie 

De pers over Drift van Christian van Eijkelenburg
“Christian weet je te raken met zijn voortreffelijke spel” (Ilovetheater ★★★★)
“Modern, hip, absurdistisch en werkelijk ontzettend grappig” (Theaterparadijs ★★★★)

Part of

“Een groot talent voor absurdisme”

Theaterkrant

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer