Pak de Vibe

BeeldSpraak
Wie wij zien en wie wij zijn

Zeventien Eindhovense brugklassers gingen op zoek naar de verhalen van de mensen om hen heen. Met een nieuwsgierige blik gingen ze in gesprek met toevallige voorbijgangers. Ze legden de mensen vast op beeld en maakten van hun woorden luisterverhalen. Deze expo nodigt je uit mee te kijken en luisteren naar de verhalen van deze Eindhovenaren en nieuwsgierig te worden naar de verhalen van de mensen die je zelf in stilte passeert.

Parktheater werkt vanuit de missie ‘Meer dan jij’ en stimuleert mensen om elkaar met een open blik te bekijken. Tijdens het maatschappelijke diensttijd traject ‘Pak de Vibe’ ontwikkelden jongeren deze expo waarin nieuwsgierigheid en verbinding centraal staan.

Pak de VIBE is een Eindhovense samenwerking rondom de landelijke Maatschappelijke Diensttijd. Tijdens de Pak de Vibe trajecten worden jongeren uitgedaagd zich te ontwikkelen in skills waar zij warm voor lopen. Vervolgens zetten ze die skills als vrijwilliger in voor de stad.  Pak de Vibe is opgericht door Gemeente Eindhoven, Lumens, Brainport, Parktheater en Parmant Scholen. Inmiddels zijn al veel middelbare scholen aangehaakt en verzorgen diverse partners workshoptrajecten, waaronder Studio040, musea, bibliotheek Eindhoven en Eindhoven Sport.

Meer weten over Pak de Vibe? Bekijk de website.