THINX MAKER JESS OBERLIN


Het Parktheater onderzoekt voortdurend de toekomst van theater en doet dit door talenten te ondersteunen in hun weg naar zelfstandig theatermaker. Ook voor dit seizoen hebben we weer zes gloednieuwe talentvolle Eindhovense makers geselecteerd voor het ThinX programma!


Graag stellen we Jess aan je voor: 

Kun je jezelf even voorstellen? Ik ben een interdisciplinaire maker. Ik geef mezelf alle vrijheid om te experimenteren, te verkennen en ben niet gelimiteerd aan één discipline. Daar voel ik me erg op mijn gemak bij. Ik heb geaccepteerd dat er misschien geen specifiek hokje voor me is. Er zijn zoveel mensen en makers om me heen die ook niet in een hokje passen. Ik vind het geweldig om met mijn werk het publiek een bijzondere beleving te bieden. Dat is belangrijk.

Wat zijn jouw grootste drijfveren? Ik word gemotiveerd door de drang om de wereld beter te maken. Dat doe ik door bij mezelf te beginnen. Ik wil niks doen zonder er diep over nagedacht te hebben. Ik vind het belangrijk dat iets echt nodig is. Ik wil iets achterlaten als ik er niet meer ben, en dat mensen goede herinneringen hebben aan iets wat ik heb gemaakt.

Wie of wat inspireert je in je werk? Ik word gedreven en geïnspireerd door de tijdelijkheid en dualiteit van het leven en de wereld. Ik waardeer het werk van anderen en laat het vaak bij die wondering. Ik kan door alles om me heen geïnspireerd raken, een mooi glas natuurwijn, een wandeling in de natuur, de manier waarop iemand danst, een verliefd stel op een bankje, golven in de Noordzee….

Hoe kun je jouw stijl het beste omschrijven? High culture low class
Wat is jouw ambitie? Ik wil voor altijd blijven experimenteren en mijn bevindingen en ideeën delen met de wereld. Ik wil iets moois achterlaten als ik er niet meer ben.

Welke rol speelt het Parktheater in het realiseren van deze ambitie? Met Thinx heb ik ruimte om te onderzoeken naar het nieuwe leven dat voor me ligt, en daaruit een nieuw werk te maken.

Wat kunnen bezoekers van jouw werk verwachten? Verrassingen


Wil je meer weten over Jess en haar werk?

Volg haar via de website van het Parktheater of via:
instagram.com/jessoberlin/
jessoberlin.com

 

thinX


thinX bestaat sinds 2012 en staat voor theater & innovatie 10.0; het theater van de toekomst. Omdat wij geloven dat investeren in nieuwe makers investeren is in de toekomst van de podiumkunsten. Daarnaast kijkt een nieuwe generatie theatermakers steeds vaker anders naar de definitie van theater; maatschappelijke thema's worden belangrijker en makers zoeken meer en meer naar crossovers en nieuwe vormen van theater. Zo combineren ze film met dans, toneel op locatie of brengen ze een live podcast.