MIJN STEMBUS

Laat je stem horen

Samen kunnen wij de toekomst van Eindhoven vormgeven! Nóg mooier, socialer, inclusiever, groener. 

Heb jij hét groener dan groenste idee voor een milieuproject bij jou in de buurt zoals bijvoorbeeld boomplantacties of zwerfafvalopruiming? Wil jij samen met lokale ondernemers het gezelligste buurtmarktfestival opzetten om op die manier veel mensen bij elkaar te brengen én de lokale economie te stimuleren?

Het Parktheater wil een omgeving creëren waarin iedereen wordt gehoord en vertegenwoordigd.  Deel jouw standpunten, visie of ideeën voor een nóg mooier, socialer, inclusiever, groener Eindhoven. In de Mijn Stembus verzamelen we alle stemmen die gehoord willen worden. Vervolgens zorgen we ervoor dat al deze stemmen gehoord worden door ze te overhandigen aan de Gemeente Eindhoven.

De Mijn Stembus in o.a het Parktheater
Deel het op de Mijn Stemkaart en doe deze in de Mijn Stembus.  Deze kun je vinden bij het Parktheater, Bibliotheek Eindhoven, Natlab en Pand P. 

Deel je stem online
Je kunt ook je stem delen via de online stemkaart 

Online stemkaart

Let's talk about Democracy

In november gaan we met heel Nederland naar de stembus. Hét moment om na te denken over wat democratie betekent. Het Parktheater organiseert in november de themamaand Let’s talk about Democracy. 

Tijdens Let's talk about Democracy belichten we democratie vanuit verschillende perspectieven en gaan we in op het actieve burgerschap dat nodig is om dit te ondersteunen en te verbeteren. De democratie zoals wij die in Nederland kennen is geen vanzelfsprekendheid. Het wordt gevormd door jij en ik maar ook door externe factoren. 

We bieden een breed programma aan van voorstellingen, lezingen, eettafelgesprekken, (jeugd)workshops en een expositie in het Parktheater, Pand P en Bibliotheek Eindhoven.

Ontdek hier het programma en kijk mee, praat mee, beleef mee.