Beleef Laagland digitaal

Via de SneakPeek app volg je in de dagen vóór je bezoek een spannende meerdaagse digitale vertelling. 

Beleef de nieuwe voorstelling Laagland van Het Nationale Theater ook online met het virtuele verhaal van schrijver en regisseur Alkan Çöklü. Via de SneakPeek-app volg je in de dagen vóór je bezoek de digitale levens van Mette (Emma Buysse) en Nick (Alex Hendrickx), de dochter en zoon van de hoofdpersonages. Via je telefoon zie je hun berichten en video-chats. De jeugdige blik die Mette en Nick op hun vaders werpen laten hen zichzelf, elkaar en een belangrijk geheim ontdekken.

Schrijver en regisseur Alkan Çöklü voegt een digitale dimensie toe aan de nieuwe voorstelling Laagland van regisseur Eric de Vroedt en schrijver Nathan Vecht. Bezoekers van de voorstelling krijgen toegang tot een spannende meerdaagse digitale vertelling waarin de personages, thema’s en verhaallijnen uit het theaterstuk al worden uitgediept vóór het publiek naar het theater gaat.

De digitale dimensie van Laagland wordt ontwikkeld en geregisseerd door Alkan Çöklü i.s.m. met het creatieve duo The Rainmakers (Ulrike Buerger-Bruijs & Wouter Van Ransbeek), die ook de drijvende kracht achter de ontwikkeling van ITA Live waren. 

Deze unieke samenwerking wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het nieuwe cultuurloket DigitALL, een samenwerking van private fondsen en de overheid met als doel de digitalisering in de kunsten te stimuleren. De fondsen honoreerde het project vanwege zijn intrinsieke artistieke vernieuwing en grote potentie tot publieksverbreding- en vernieuwing.

 

 

Laagland

Het Nationale Theater

Nieuwe toneelvoorstelling van schrijver Nathan Vecht
Wed 7 Jun ’23 - Sat 10 Jun ’23