Laagland & Gaafland

Over burgerparticipatie in Nederland

In Laagland, de nieuwe toneelvoorstelling van Het Nationale Theater, staat een burgerparticipatie-traject tussen een nieuwbouwontwikkelaar en lokale bewoners centraal. Burgers doen op verschillende manieren hun best de problemen in de samenleving aan te pakken. Politici doen ook een duit in het zakje. Maar ondanks het feit dat iedereen vanuit de beste bedoelingen meedoet, loopt het uiteindelijk helemaal verkeerd. 

Het Nationale Theater (HNT) en Parktheater Eindhoven (PTE) koppelen het maken en beleven van theater aan de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. De participatie-samenleving is een hot item. We vragen ons in de aanloop naar Laagland af hoe de samenwerking tussen burgers en politici in werkelijkheid eigenlijk verloopt. Het is immers tien jaar geleden dat minister-president Rutte de participatiesamenleving uitriep. Hoe staat het er in Eindhoven voor? Dit verkennen we in Gaafland.

Koop tickets voor Laagland en bezoek gratis Gaafland

Bezoekers van de toneelvoorstelling Laagland kunnen gratis op 1 juni naar Gaafland (normale prijs € 6). Hoe? Voeg beide voorstellingen toe in je winkelmandje en de speciale prijscode komt tevoorschijn.