Annaleen Louwes

Hamlet

Theater Rotterdam | Erik Whien
do 10 apr ’25 20:30
Shakespeares klassieker met Jacob Derwig en zijn zoon Roman
do 10 apr ’25
20:30

Na veelgeprezen voorstellingen als Revolutionary Road en Verdriet is het ding met veren, slaan regisseur Erik Whien en acteur Jacob Derwig opnieuw de handen ineen voor een toneelstuk over rouw, verlies en veerkracht.

De jonge Hamlet rouwt om zijn overleden vader. Maar in zijn directe omgeving is daar geen ruimte voor. Zijn moeder hertrouwt snel, te snel, om het onrustige politieke klimaat in evenwicht te houden. Het ontkennen van de ruimte voor verdriet raakt Hamlet in zijn diepste kern. Het tast elke zingeving aan, vergiftigt hem, creëert wantrouwen en twijfels. Wat verdrongen wordt, eist bestaansrecht op – wat de gevolgen ook zijn. Zijn verdriet zet zich om in woede en richt zich destructief op alles en iedereen. Ook op zichzelf.

De Shakespeare-klassieker Hamlet wordt bewerkt tot universeel en persoonlijk theater, gespeeld door Hannah Hoekstra, Jacob Derwig en Roman Derwig. De laatste twee zijn in het echte leven ook vader en zoon. Deze Hamlet wordt daarmee ook een theatraal spiegelpaleis: een stuk in een stuk, dat via het verhaal van de Deense prins complexe thema’s als opvoeding, onvoorwaardelijkheid en de fundamenten van onderling vertrouwen onderzoekt.

Credits

Regie Erik Whien Bewerking Koen Tachelet Spel Jacob Derwig, Roman Derwig en Hannah Hoekstra Muziek Thijs van Vuure

 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer