Voortgezet onderwijs

Laat je leerlingen kennismaken met theater

Op zoek naar een actieve invulling voor een dag cultuur in Eindhoven? Bezig met de planning van een voorstellingsbezoek en behoefte aan de juiste omkadering? Wil je je leerlingen op een onvergetelijke manier laten kennis maken met (Park)theater?
Er zijn verschillende ‘stepping stones’ om het theater binnen te stappen, rekening houdend met leeftijd, achtergrond en opleiding. We hebben inspirerend aanbod voor iedereen; qua voorstellingen en ook qua omkadering zoals workshops en educatiemateriaal.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw school, wil je graag sparren hierover, heb je een bepaalde wens, we horen het graag.

Jantine Hoekstra - Programmering en educatieprojecten

Bel Jantine        Mail Jantine       

Leeftijd


12 tot 15 jaar

Identiteit, spiegelen, verleiding, anders, afzetten, jongerencultuur; begrippen die voor kunnen komen in de jongerenvoorstellingen. Vaak speelt het in op een actueel thema of iets dat nu gebruikt, gelezen of gezien wordt door jongeren. Wat vandaag in is kan morgen weer uit zijn.

15 tot 18 jaar
Voor jongeren in deze leeftijdscatogorie bieden we meestal de voorstellingen voor volwassenen aan. 

Heb jij je cultuurshot al gehad?
Graag help ik je mee om de juiste voorstelling bij de juiste leerling te zoeken. Dat kan online, telefonisch, op school of in het Parktheater.

Neem contact op met:. Jantine Hoekstra
Educatie en programmering kinderen en jongeren jantine@parktheater.nl / 040 2 156 186

Seizoen 22 / 23

We gaan weer voor live beleving en levensechte verhalen van anderen in seizoen 22/23. Meer dan ooit is het nodig om de ander te zien, andere werelden te verkennen en lessen te leren voor de (nabije) toekomst. Waar kun je nou beter verschillende perspectieven ontdekken en andermans verhalen horen dan in het theater. 

In dit overzicht vind je een selectie van ons aanbod voor het Voortgezet Onderwijs (het overzicht kun je printen in kleur op staand A3 formaat).

  • Je kunt deze voorstellingen in optie nemen, bij voorkeur via het online docenten-bestelformulier. We laten naar aanleiding van het aantal bestellingen per voorstelling je weten of het past. 
  • Per 20 leerlingen stellen we een gratis begeleiderskaart beschikbaar.
  • Misschien valt het op dat er in de selectie geen cabaret staat. Je bent welkom om dat te bezoeken, dat doen we in overleg met de artiest.
  • We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met onderwijsbudgetten, er zijn echter dit seizoen geen speciale scholierenprijzen.
  • Indien je de cultuurkaart gebruikt, is het wenselijk dat een weborder binnen een week na het bezoek is goedgekeurd.

Ons aanbod is geschikt voor het vak CKV of Kunst, maar heeft vaak ook raakvlakken met vakken als Maatschappijleer, Burgerschapsvorming, Geschiedenis of Moderne Vreemde Talen. Daarnaast kun je ook denken aan een groepsbezoek in het kader van groepsdynamiek, mentor momenten.

Mocht je specifiek op zoek zijn naar een voorstelling in verband met de dimensies van CKV, bepaalde thematiek, of voor een speciale groep leerlingen dan helpen we je graag om de juiste voorstelling te zoeken. 

 

 

Download de poster met alle voorstellingen speciaal aanbevolen voor het voortgezet onderwijs.

Voorstellingen 22/23 Voortgezet Onderwijs

klik op de voorstelling voor meer informatie