Voortgezet onderwijs

Laat je leerlingen kennismaken met theater

Op zoek naar een actieve invulling voor een dag cultuur in Eindhoven? Bezig met de planning van een voorstellingsbezoek en behoefte aan de juiste omkadering? Wil je je leerlingen op een onvergetelijke manier laten kennis maken met (Park)theater?
Er zijn verschillende ‘stepping stones’ om het theater binnen te stappen, rekening houdend met leeftijd, achtergrond en opleiding. We hebben inspirerend aanbod voor iedereen; qua voorstellingen en ook qua omkadering zoals workshops en educatiemateriaal.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw school, wil je graag sparren hierover, heb je een bepaalde wens, we horen het graag.

Jantine Hoekstra - Programmering en educatieprojecten

Bel Jantine        Mail Jantine       

Leeftijd


12 tot 15 jaar

Identiteit, spiegelen, verleiding, anders, afzetten, jongerencultuur; begrippen die voor kunnen komen in de jongerenvoorstellingen. Vaak speelt het in op een actueel thema of iets dat nu gebruikt, gelezen of gezien wordt door jongeren. Wat vandaag in is kan morgen weer uit zijn.

15 tot 18 jaar
Voor jongeren in deze leeftijdscatogorie bieden we meestal de voorstellingen voor volwassenen aan. 

Heb jij je cultuurshot al gehad?
Graag help ik je mee om de juiste voorstelling bij de juiste leerling te zoeken. Dat kan online, telefonisch, op school of in het Parktheater.

Neem contact op met:. Jantine Hoekstra
Educatie en programmering kinderen en jongeren jantine@parktheater.nl / 040 2 156 186

Seizoen 22 / 23

We gaan weer voor live beleving en levensechte verhalen van anderen in seizoen 22/23. Meer dan ooit is het nodig om de ander te zien, andere werelden te verkennen en lessen te leren voor de (nabije) toekomst. Waar kun je nou beter verschillende perspectieven ontdekken en andermans verhalen horen dan in het theater. 

In dit overzicht vind je een selectie van ons aanbod voor het Voortgezet Onderwijs (het overzicht kun je printen in kleur op staand A3 formaat).

 • Je kunt deze voorstellingen in optie nemen, bij voorkeur via het online docenten-bestelformulier. We laten naar aanleiding van het aantal bestellingen per voorstelling je weten of het past. 
 • Per 20 leerlingen stellen we een gratis begeleiderskaart beschikbaar.
 • Misschien valt het op dat er in de selectie geen cabaret staat. Je bent welkom om dat te bezoeken, dat doen we in overleg met de artiest.
 • We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met onderwijsbudgetten, er zijn echter dit seizoen geen speciale scholierenprijzen.
 • Indien je de cultuurkaart gebruikt, is het wenselijk dat een weborder binnen een week na het bezoek is goedgekeurd.

Ons aanbod is geschikt voor het vak CKV of Kunst, maar heeft vaak ook raakvlakken met vakken als Maatschappijleer, Burgerschapsvorming, Geschiedenis of Moderne Vreemde Talen. Daarnaast kun je ook denken aan een groepsbezoek in het kader van groepsdynamiek, mentor momenten.

Mocht je specifiek op zoek zijn naar een voorstelling in verband met de dimensies van CKV, bepaalde thematiek, of voor een speciale groep leerlingen dan helpen we je graag om de juiste voorstelling te zoeken. 

 

 

Voorstellingen 22/23 Voortgezet Onderwijs

klik op de voorstelling voor meer informatie

 • Pryor

  George en Eran Producties
  di 4 apr ’23
  -
  wo 5 apr ’23

  Richard Pryor gaf een stem aan een grote groep Afro-Amerikanen die op dat moment nog nauwelijks een stem had. Hij bracht als eerste de wereld en taal van de straat naar het toneel  Beleef het verhaal van deze legendarische stand-upcomedian en acteur live in het Parktheater!

  • di 4 apr ’23 20:30
  • wo 5 apr ’23 20:30
  • di 4 apr ’23 20:30
  • wo 5 apr ’23 20:30
 • Night with the Ruggeds

  The Ruggeds
  Exclusief in het Parktheater
  vr 7 apr ’23
  Dans, muziek, improvisatie

  Night With The Ruggeds is een unieke avond die exclusief in het Parktheater plaatsvindt. The Ruggeds ken je als danscrew, maar wist je dat sommigen van hen ook DJ en muzikant zijn? En dat ze van spelletjes houden? Deze elementen mixen ze tot een energieke en interactieve avond voor de hele familie.

 • De Kersentuin

  Toneelgroep Maastricht
  di 11 apr ’23

  Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken ter wereld: De Kersentuin van Anton Tsjechov. Een achtkoppig ensemble brengt een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.

 • Artificiële Intelligentie (A.I.)

  Lieven Scheire
  di 11 apr ’23

  Maak op een entertainende manier kennis met de nieuwe superheld van de technologie: Artificiële Intelligentie. Je krijgt een blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen.

 • The Story of Travis

  Theater Rotterdam & Well Made Productions
  di 18 apr ’23
  Hoe is het om als enige hoop van je familie de wereld ingezonden te worden?

  The Story of Travis is een nieuwe toneeltekst geïnspireerd door de Broadway klassieker A Raisin in the Sun van Lorraine Hansberry. Over het belang van het hebben van dromen, het laten gelden van je stem in een wereld die niet voor jou lijkt ingericht en het vinden van een thuis. 

 • Through the Grapevine

  Alexander Vantournhout
  di 25 apr ’23

  Performers Alexander Vantournhout en Axel Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje.

 • Cold Blood

  Kiss & Cry
  di 2 mei ’23

  Filmmaker Jaco van Dormael en Choreografe Michèle Anne De Mey maken live voor je ogen een film. Een vliegtuigreis, een woud in de mist, zeven plotse overlijdens.

  • di 2 mei ’23 20:00
  • di 2 mei ’23 20:00
 • Mission Molière

  Het Zuidelijk Toneel | Sarah Moeremans
  wo 3 mei ’23

  Heb je weleens last van een ochtendhumeur? Heb je soms een hekel aan iedereen: de politiek, de mede-weggebruikers en de gasten in de Slimste Mens? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de bossen van Alaska?

 • Keizer zonder Kleren

  De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep
  zo 7 mei ’23

  We zien hoe de heersende macht, vastgeroest in zijn eigen idee over hoe het 'heurt' te zijn, uiteindelijk van zijn troon valt door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

 • Framed

  Conny Janssen Danst
  di 9 mei ’23

  Een filmisch gemonteerde vertelling waarin filmbeelden, livedans en muziek samenkomen om een gezamenlijke wereld te creëren.

 • Orphée aux Enfers

  Opera Zuid
  try out en première
  vr 19 mei ’23
  -
  zo 21 mei ’23

  Orphée aux Enfers is een komische opera van meester-satiricus Jacques Offenbach. Het is een parodie op de oudheid en toont het conflict tussen hel en paradijs.

 • Laagland

  Het Nationale Theater
  wo 7 jun ’23
  -
  za 10 jun ’23

  Het Nationale Theater presenteert Laagland, de nieuwe vlijmscherpe en komische voorstelling van schrijver Nathan Vecht. Vingervlug en met snijdende humor toont hij de staat van Nederland.

 • Dorian

  Het Nationale Ballet & ISH Dance Collective
  vr 16 jun ’23

  Meisner en Gerris laten verschillende dansstijlen op verrassende wijze samenvloeien tot een bruisende mix van hiphop en ballet.

 • Vanishing Point

  Panama Pictures
  di 28 mrt ’23

  Een cast van dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, ontrafelt wat het betekent om ouder te worden.

 • Monumentaal

  Sadettin K.
  do 23 mrt ’23

  Sadettin K. is een hedendaagse verteller die met humor en zelfrelativering het maatschappelijke met het persoonlijke combineert.

 • EXIT

  Piet van Dycke
  di 21 mrt ’23

  In EXIT zien we de ontmoeting van vier individuen die een collectief pad belopen. Ze bewegen in en door de ruimte met een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. Ze komen en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.

 • Dear beloved friend,

  Studio Dries Verhoeven
  za 18 mrt ’23

  Ze zullen komen, ze zullen niet anders kunnen, ze komen met tienduizenden, ze komen met miljoenen.

 • Bob Dylan

  Pip Utton
  do 16 mrt ’23

  De Engelse meesteracteur Pip Utton is als geen ander in staat om bijzondere, historische figuren tot leven te wekken op het toneel. Hij transformeert in fascinerende persoonlijkheden, grijpt je bij de keel en laat je niet meer los.