The Ruggeds & Ghetto Funk Collective

Voortgezet onderwijs

Laat je leerlingen kennismaken met theater

Op zoek naar een actieve invulling voor een dag cultuur in Eindhoven? Bezig met de planning van een voorstellingsbezoek en behoefte aan de juiste omkadering? Wil je je leerlingen op een onvergetelijke manier laten kennis maken met (Park)theater? Er zijn verschillende ‘stepping stones’ om het theater binnen te stappen, rekening houdend met leeftijd, achtergrond en opleiding. We hebben inspirerend aanbod voor iedereen; qua voorstellingen en ook qua omkadering zoals workshops en educatiemateriaal.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw school, wil je graag sparren hierover, heb je een bepaalde wens? We horen het graag!

Linda van Boxtel - Programmering en educatieprojecten

Bel Linda        Mail Linda       

Leeftijd

12 tot 15 jaar
Identiteit, spiegelen, verleiding, anders, afzetten, jongerencultuur; begrippen die voor kunnen komen in de jongerenvoorstellingen. Vaak speelt een voorstelling in op een actueel thema of iets dat nu gebruikt, gelezen of gezien wordt door jongeren. Wat vandaag in is, kan morgen weer uit zijn.

15 tot 18 jaar
Voor jongeren in deze leeftijdscatogorie bieden we meestal de voorstellingen voor volwassenen aan. 

Heb jij je cultuurshot al gehad?
Graag help ik je mee om de juiste voorstelling bij de juiste leerling te zoeken. Dat kan online, telefonisch, op school of in het Parktheater.

Theaterseizoen 23/24

We gaan weer voor live beleving en levensechte verhalen van anderen in seizoen 23/24. Meer dan ooit is het nodig om de ander te zien, andere werelden te verkennen en lessen te leren voor de (nabije) toekomst. Waar kun je nu beter verschillende perspectieven ontdekken en andermans verhalen horen dan in het theater?

Hieronder vind je een selectie van ons aanbod geschikt voor het Voortgezet Onderwijs, verdeeld over VMBO/HAVO/VWO en HAVO/VWO. 

  • Je kunt deze voorstellingen in optie nemen, bij voorkeur via het online docenten-bestelformulier. We laten naar aanleiding van het aantal bestellingen per voorstelling je weten of het past. 
  • Per 20 leerlingen stellen we een gratis begeleiderskaart beschikbaar.
  • Misschien valt het op dat er in de selectie geen cabaret staat. Je bent welkom om dat te bezoeken, dat doen we in overleg met de artiest.
  • Er zijn speciale scholierenprijzen. 
  • Indien je de cultuurkaart gebruikt, is het wenselijk dat een weborder binnen een week na het bezoek is goedgekeurd.

Ons aanbod is geschikt voor het vak CKV of Kunst, maar heeft vaak ook raakvlakken met vakken als Maatschappijleer, Burgerschapsvorming, Geschiedenis of Moderne Vreemde Talen. Daarnaast kun je ook denken aan een groepsbezoek in het kader van groepsdynamiek, mentor momenten.

Mocht je specifiek op zoek zijn naar een voorstelling in verband met de dimensies van CKV, bepaalde thematiek, of voor een speciale groep leerlingen dan helpen we je graag om de juiste voorstelling te zoeken. 

Voorstellingen 23/24: geschikt voor VMBO/HAVO/VWO


Klik op de voorstelling voor meer informatie.

van 2

Voorstellingen 23/24: geschikt voor HAVO/VWO


Klik op de voorstelling voor meer informatie.

Welkom in het theater

Naar het theater gaan, hoe doe je dat? Bereid je leerlingen voor op een theaterbezoek met het educatie instructiefilmpje over hoe je je gedraagt bij het bezoek aan het theater.