EDUCATIE

We zorgen vóór, tijdens en na een voorstelling voor verbreding en verdieping.

Parktheater Eindhoven wil je verrassen, verwarren, verstillen en verwonderen. Door theater word je meegesleept in een magische wereld of je krijgt een andere kijk op de wereld. Je ziet dingen die je fantasie prikkelen, dat kan mooi, anders of lelijk zijn, het kan je laten lachen, verbazen, of misschien ongemakkelijk laten voelen. Het doet íets met je.

Uit je 'bubble'

Het stimuleert je in te leven in een ander, op een andere manier naar jezelf te kijken. Zo stap je op een speelse wijze uit je eigen ‘bubble’ en word je meer open minded. En dat is nodig om de beste versie van jezelf te zijn en samen de beste versie van de wereld.

Meer dan je ziet

In theater beleef je alles live, offline, vlak voor je neus. Er zijn veel vormen van voorstellingen; van amusement tot ‘serious pleasure’, van cabaret tot lezingen, van musicals tot circus, van toneel tot urban dans. En er is meer dan je ziet aan voorstellingen: interactieve rondleidingen, workshops, lezingen, educatief materiaal, Meet & Greets enz. Graag zorgen we vóór, tijdens en na een voorstelling voor verbreding en verdieping, zo wordt een bezoek aan een voorstelling een onvergetelijke ervaring.

In beweging

Kinderen, jongeren, onderwijs en de wereld zijn voortdurend in beweging. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar manieren om jonge bezoekers te betrekken. Wat je op deze site vindt, is dus nooit helemaal af of compleet. We gaan graag in gesprek om de meest passende voorbereiding te voorzien. Bel of mail, Jantine Hoekstra - programmering en educatieprojecten, vooral met je vragen en ideeën!

Bel Jantine        Mail Jantine       

Kinderen


Een belangrijk onderdeel van een bezoek aan een kindervoorstelling is de gedeelde ervaring samen met familie en andere kinderen.

Leeftijdsindicatie

Bij kinder- en familievoorstellingen staat een minimum leeftijd vermeld. Deze leeftijdsgrens is gebaseerd op de inhoud en de lengte van de voorstelling dat passend is bij een bepaalde leeftijd. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of het concert vaak niet goed volgen of vinden het te spannend.

Kinderfestival & vakanties

In de vakanties is er vaak van alles te doen en te zien voor kinderen. Zo is er een prentenboekjesfestival in de herfstvakantie. Kinderen kunnen bladeren in de mooiste prentenboeken, kleuren en knutselen of zich laten schminken tot hun favoriete prentenboekfiguur. In de kerstvakantie kun je naar het Kerstwintercircus, en meedoen aan leuke extra's zoals schaatsen op de Grote Foyer. Op de Open Dag aan het begin van het theaterseizoen in september zijn er ook tal van leuke activiteiten voor kinderen.

StudioDoen

Bij een aantal kindervoorstellingen is een uur voor aanvang van de voorstelling StudioDoen. Ben je tussen de 2-10 jaar? Doe dan mee aan StudioDoen en knutsel samen met studenten van Summa College Zorg & Welzijn en Leisure een leuk cadeautje, laat je schminken of doe mee aan een workshop. De studenten stemmen de activiteiten af op de voorstelling. Zo kom je al helemaal in de goede stemming!

Thuis Theater

Hier ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het maken van een voorstelling. Kijk in het theaterpakhuis in de kamer van een schrijver, acteur, vormgever en regisseur. Schrijf zelf een toneeltekst, speel je eigen rol en regisseer elkaar met de tips!

Spreekbeurtkoffer


Wil jij een spreekbeurt doen over theater? Bij het Parktheater kun je een koffertje lenen met alles voor jouw spreekbeurt! In deze koffer vind je allerlei informatie over het Parktheater en wat er allemaal bij een voorstelling komt kijken. Ook zitten er attributen in de koffer, die vaak in het theater gebruikt worden.

Wil je de koffer lenen?

Stuur een mailtje naar Jantine met daarin jouw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en de naam van jouw school en klas.

Leren & meedoen


Heb je zin gekregen om ook mee te doen? Kinderen en jongeren kunnen op verschillende manieren leren over en meedoen met theater. Maak samen een voorstelling, dans de eindshow van je dansschool in de Philipszaal of speel de groep 8 eindmusical op het toneel van de Hertog Jan Zaal. Mogelijkheden genoeg! 

&verder


Stage

Jaarlijks zijn er verschillende stagiaires te vinden in het Parktheater. Heb je interesse in een stage, neem dan contact met ons op.

Figuratie

Bij sommige voorstellingen worden amateurspelers, figuranten gevraagd of vraagt een gezelschap om deelname op een andere manier. Hou hiervoor onze social media in de gaten!