DansLouise.R

Op weg naar meer vitaliteit met een speciaal ontwikkelde dansmethode voor ouderen, voor mensen met een beperking en voor mensen met Parkinson, MS, reuma of dementie.

Waarom dansen?


De laatste jaren is er in de medische wereld steeds meer aandacht gekomen voor de effecten van dans op mensen met Parkinson, Reuma, MS en Dementie. Diverse onderzoeken tonen aan dat wekelijks dansen zorgt voor een verbetering van balans, houding, flexibiliteit, kracht en coördinatie. Docent Louise Rutten volgde diverse trainingen en lezingen om op een verantwoorde manier dans te kunnen brengen naar mensen met een bewegingsbeperking. Onder meer bij Dance for PD (New York) en Dance for Health (Rotterdam).

Lessen DansLouise.R


In haar lessen streeft Louise naar welzijn en dansplezier. Ze vindt het belangrijk dat iedereen in de groep zichzelf kan zijn. Met muziek van uiteenlopende stijlen wordt het dansgevoel aangewakkerd en geeft het ritme aan de bewegingen. Je fantasie wordt geprikkeld en hersenactiviteit gestimuleerd, want in dans kun je al die verschillende sferen en emoties vormgeven op jouw persoonlijke manier. Tegelijkertijd voelen we ons verbonden wanneer we samen dansen. Het is een creatief, sociaal en actief proces.

Louise nodigt je graag uit om een keer kennis te komen maken en te ervaren wat dans voor je doet. Je kunt alleen komen, maar ook met een danspartner, maatje, vrijwilliger of mantelzorger.

Locatie / tijdstip

Parktheater Eindhoven
donderdag: 11.00 – 12.00 uur

Aanmelden

louise.rutten@hotmail.nl
06 13 46 91 29

Abonnement

Lesgeld per maand € 33,50
Partnerabonnement € 53,00 (2 personen)