Komt het Zien! maakt theater mogelijk voor mensen met een visuele beperking

Als Parktheater werken we al een aantal jaren op een hele prettige manier samen met stichting Komt het Zien! De stichting maakt theaterbeleving live mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Elk theaterseizoen selecteren we met Komt het Zien! een aantal voorstellingen waarbij een blindentolk aanwezig is.

Dankzij de live audiodescriptie en speciale meet & feel inleiding kun je alles volgen. Via een koptelefoon hoor je live de beeldbeschrijving van de aanwezige blindentolk en mis je niets. Zo is theater leuk voor iedereen, óók als je minder of niets ziet.

We vinden het heel bijzonder dat we op deze manier theater voor deze groep gasten ook mogelijk kunnen maken. De eerstvolgende voorstelling waarbij Komt het Zien! aanwezig is, is Giselle van het Nationale Ballet op woensdag 15 november. Extra bijzonder is dat het de állereerste klassiek ballet productie is ooit in Nederland met een blindentolk. Veel zienden vragen zich af: hoe kun je als iemand met een visuele beperking genieten van een dansvoorstelling? Komt het Zien! maakt het mogelijk. 

Dit theaterseizoen is er naast Giselle, ook een blindentolk aanwezig bij De man van la Mancha op zondag 12 mei. Voor beide voorstellingen zijn nog kaarten verkrijgbaar voor mensen met een visuele beperking. 

Lees meer over toegankelijk in ons theater.

  • vr 10 mei ’24
   20:00 - 21:50
   Hertog Jan Zaal
  • za 11 mei ’24
   20:00 - 21:50
   Hertog Jan Zaal
  • zo 12 mei ’24
   14:30 - 16:20
   Hertog Jan Zaal