PODIUMPAS

Met de Podiumpas bezoek je onbeperkt* voorstellingen en concerten bij meer dan 30 aangesloten podia verspreid over heel Nederland. Ook bij Parktheater Eindhoven! 

Heb jij een Podiumpas en wil je bij het Parktheater een voorstelling bezoeken?

Dit is hoe het werkt:

 • Reserveren van je ticket kan vanaf 30 dagen voor de voorstelling. Dit kan telefonisch via onze kaartverkoopbalie 040- 211 11 22 (bekijk openingstijden). Online reserveren is nog niet mogelijk. 
 • De pas is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Je kunt per pas dus 1 ticket reserveren. Als je iemand mee wil nemen, is het mogelijk om tickets bij te bestellen tegen normaal tarief.
 • Laat op de dag van de voorstelling je Podiumpas scannen bij de avondkassa om je ticket op te halen. Deze is vanaf een uur voor aanvang geopend. 
 • *De Podiumpas is te gebruiken bij reguliere en professionele voorstellingen in het Parktheater en Pand P.  Maar er zijn enkele uitzonderingen. Onze kassamedewerkers kunnen je precies vertellen welke dat zijn, zoals: 
  • Verhuringen (zoals Federatiebal, Theaterplan, Theaterkoor Nutsz, Charlotte Labee)
  • Schoolvoorstellingen
  • Eetvoorstellingen (Meesterlijk Feest - Robèrt van Beckhoven)
  • Busreizen
  • Moord in het Parktheater
  • Voorstellingen waarbij de kaartverkoop door derden wordt verzorgd (o.a. NatLab en Arno's Theater)
  • Theatertour - Flemming
  • Rock 'n Roll In Nederland - Snelle

 • De tickets zijn exclusief pauzeconsumptie
 • Mocht je hebben gereserveerd en toch verhinderd zijn? Laat ons dit zo snel mogelijk weten via kaartverkoop@parktheater.nl! Dan kunnen we nog iemand anders blij maken met het ticket.
 • Reguliere tickets omruilen voor een podiumpasticket is niet mogelijk. De reguliere annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing: per kaart wordt € 2,50 annuleringskosten in rekening gebracht en het resterende bedrag wordt omgezet in een tegoedbon.

De Podiumpas is alleen te gebruiken bij niet-uitverkochte voorstellingen. Op onze website is de status van een voorstelling zichtbaar. Staat er geen bestelknop, maar uitverkocht of wachtlijst? Dan zijn er geen kaarten meer beschikbaar.

Tijd voor avontuur! Wat ga jij ontdekken met je Podiumpas?
Bekijk het programma

Wat is de Podiumpas?
Podiumpas is een maandelijkse abonnement waarmee je voor € 35,00 per maand onbeperkt naar voorstellingen en concerten bij de deelnemende podia kan gaan. Podiumpas is dé kans om verrast, geraakt, geïnspireerd, geroerd, overdonderd en vertederd te worden door al het moois dat de podiumkunsten in Nederland te bieden hebben.

Op www.podiumpas.nl lees je alles over de aanschaf van de Podiumpas. 

Welke organisatie zit er achter Podiumpas?
Stichting Podiumpas is een initiatief uit de podiumkunstensector zelf, om het publiek meer flexibiliteit en avontuur te bieden. De Stichting heeft geen winstoogmerk, negentig procent van de inkomsten uit abonnementsgelden vloeit rechtstreeks naar de kunsten. Omdat we continu samenwerkingen zoeken met andere partijen is de uitvoeringsorganisatie compact. Zo werken we intensief samen met Cineville en maken we gebruik van de door hen ontwikkelde infrastructuur. Zo hoeven we niet zelf het wiel uit te vinden en zijn we efficiënt met een maximale overhead van 10%.  Stichting Podiumpas is een compacte organisatie en heeft een actief, betrokken bestuur dat bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende organisaties in onze sector: Podia, vrije (niet-gesubsidieerde) en gesubsidieerde producenten. Zo zorgen we dat er geen externe belangen in het spel zijn en Podiumpas van de sector blijft.

Waar is de Podiumpas te gebruiken?
Natuurlijk bij het Parktheater. Maar ook nog bij ruim 30 andere podia. Kijk op podiumpas.nl voor een lijst met aangesloten podia.

Vragen? 
Ga naar podiumpas.nl voor alle veel gestelde vragen. Staat je antwoord er toch niet bij, mail dan naar klantenservice@podiumpas.nl.

Het ontstaan van Podiumpas
Hoe zorg je dat mensen vaker en avontuurlijker naar theaters en concertzalen gaan? Met deze vraag was
het idee voor Podiumpas geboren. Met Museumkaart en Cineville als inspiratie, nam een klein aantal Amsterdamse podia in 2017 het initiatief tot een eerste Podiumpas-pilot in de Randstad. Later werd de pilot
uitgebreid naar steden in Overijssel, Zuid-Limburg en Noord-Brabant. De resultaten waren overtuigend. Pashouders gingen tot zeven keer vaker op pad en bezochten veelal aanbod waar ze anders nooit naar toe zouden gaan. De groep pashouders bleek enthousiast en loyaal. Met hun extra bezoeken vulden ze stoelen die eerder leeg bleven. Een win-win situatie. Podiumpas wordt nu landelijk uitgerold. Het begin van een veelbelovende toekomst.

Podiumpas is meer dan een pas
Podiumpas is een kans om van iets groters deel uit te maken. Van een collectieve beleving. Met mensen die zich willen laten inspireren en verwonderen. Mensen die onbeperkt willen genieten van al het moois dat de Podia te bieden hebben. Een kans op een ervaring die niet compleet is zonder jou.

Podiumpas is de sleutel tot een andere realiteit. Tot nieuwe ervaringen en inzichten. Tot nieuwe ideeën en nieuwe zin. Zie het als therapie of een mentale workout. Een mogelijkheid om anders te kijken, anders te denken, je anders te voelen. Let maar op: je huilt harder en lacht meer. Je wordt blij, verdrietig, euforisch, geroerd, getroost, uitgedaagd.

Het is een oplaadpunt. Een vat vol hoop, een bron van plezier, een golf van liefde. Zie het vooral als meer dan een pas.