Privacy Statement

PRIVACYSTATEMENT PARKTHEATER EINDHOVEN

Parktheater Eindhoven N.V. verwerkt persoonsgegevens. Wij doen dit om onze klanten en bezoekers zo goed mogelijk te helpen en onze doelstellingen te bereiken. In dit privacystatement leggen we uit waarom en op welke manier we persoonsgegevens verwerken. Vanaf 25 mei 2018 moet het verwerken van persoonsgegevens voldoen aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een Europese verordening die geldt voor elke organisatie die is gevestigd in een EU-lidstaat.

Wij vinden het belangrijk dat het duidelijk is hoe wij met persoonsgegevens omgaan, zodat je erop kunt vertrouwen dat uw gegevens bij ons in goede handen zijn. We zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie die u ons geeft, altijd vertrouwelijk wordt behandeld.


WIJ VERWERKEN DE VOLGENDE PERSOONSGEGEVENS:

Per product of dienst verschilt de soort en omvang van de persoonsgegevens die wij verwerken. Je kunt denken aan:
Voor- en achternaam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geslacht, geboortedatum, e-mailadres, gekochte producten/voorstellingen, aankoopgegevens, betaalgegevens, interessegebieden, reactie op je voorstellingsbezoek, foto’s en camerabeelden, klachten, contactgeschiedenis, IP-adres, social ID, cookie ID (over cookies staat meer in ons cookiestatement) en websitegedrag, open- en klikgedrag m.b.t. e-mails.


WAAROM VERWERKEN WIJ UW GEGEVENS

Wij verwerken gegevens die nodig zijn om:

  • een overeenkomst te sluiten voor een product of dienst (bijv. verkrijgen kaartje voor een voorstelling);
  • de overeengekomen dienst uit te voeren of een product te leveren (bijv. toesturen tickets)
  • te informeren over onze (andere) producten of diensten (bijv. onze algemene nieuwsbrief) en deze informatie zo goed mogelijk op interesses en persoonlijke voorkeuren af te kunnen stemmen (bijv. gerichte aanbiedingen per e-mail);
  • je in de gelegenheid te stellen onze website op een prettige manier te gebruiken. Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en vergelijkbare technieken).
  • marktonderzoek uit te voeren, producten en diensten te ontwikkelen en andere aan de algemene bedrijfsvoering gerelateerde doeleinden;
  • te voldoen aan de wet- en regelgeving.


Bijvoorbeeld kaartverkoop
Voor een goede afhandeling van de aankoop van toegangskaarten en bijbehorende dienstverlening verzamelen wij naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en emailadres.  Je naam vragen wij om op een persoonlijke manier in contact te kunnen komen. E-mailadres en telefoonnummer hebben we nodig om je in geval van annulering of wijzigingen rondom de voorstelling te kunnen informeren. Ook worden de bevestiging van je bestelling en de e-tickets per email toegezonden. In geval van tickets per post gebruiken wij je adres, postcode en woonplaats en geven wij je gegevens aan onze bezorgdienst om de tickets bij je te laten bezorgen. Verder krijgen wij informatie over je betaling van de bank of creditcardmaatschappij.
Als je bij ons kaarten koopt voor een voorstelling, ontvang je per voorstelling twee servicemails om het voorstellingsbezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Een week voor het bezoek ontvangt je informatie over de geboekte voorstelling. Hierin wijzen wij bijvoorbeeld op de praktische bijzonderheden bij de voorstelling (bijv. dat er opnames worden gemaakt voor tv/dvd), parkeervoorzieningen, pauzetijden en eindtijden, mogelijkheden om je avond aan te vullen met een theaterdiner of arrangement, en brengen we je op de hoogte van bijzondere omstandigheden in of rondom het theater.
Een dag na het voorstellingsbezoek sturen wij een reactiemail met de mogelijkheid je ervaring over de voorstelling en het theater te delen.
Deze e-mails sturen wij vanuit dienstverlening. Je kunt je voor deze e-mails afmelden via de afmeldlink onderaan de e-mails. Verder houden wij je per e-mail op de hoogte van eventuele annulering of wijzigingen rondom de voorstelling.
Voor het online kopen van tickets is een account nodig. Hierbij worden diverse gegevens gevraagd en kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. Wij bewaren deze informatie zodat je deze niets steeds opnieuw hoeft in te vullen. je kunt de gegevens in het account zelf aanpassen.


Tickets kopen zonder opgaaf van persoonsgegevens

Wij wijzen je op de mogelijkheid om zonder opgaaf van persoonlijke gegevens tickets aan te schaffen. Dit kun je doen door tickets te kopen aan de kaartverkoopbalie van Parktheater Eindhoven, Theaterpad 1, 5615 EN Eindhoven.
 

Nieuwsbrieven
Je kunt je aanmelden voor periodieke e-mails/nieuwsbrieven met algemeen theaternieuws, voorstellingstips, bijboekingen en nieuwe producten. Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen, dan is afmelden mogelijk via de afmeldlink in de e-mail.


Parktheater Magazine
Je kunt je aanmelden voor het Parktheater Magazine dat drie keer per jaar verschijnt, met algemeen theaternieuws, interviews, voorstellingstips en bijboekingen. Wil je het magazine niet meer ontvangen, dan is afmelden mogelijk via een mail aan kaartverkoop@parktheater.nl. 
 

Klantprofiel
Wij kunnen de klantgegevens combineren om een klantprofiel op te bouwen. En wij kunnen de klantgegevens verrijken met andere gegevens. Dit doen wij om inzicht te krijgen in ons klantenbestand en gerichter onze producten/diensten aan te kunnen aanbieden. Dit doen wij op de volgende manieren:

  • Wanneer je een account aanmaakt, een ticket koopt of anderszins gegevens aanlevert, kunnen wij deze gegevens combineren. Bijv. leeftijd, geslacht, postcode, soort voorstelling, gekochte kaarten, bestede bedrag en de online gebruiksinformatie van uw websitebezoek.
  • Wij kunnen informatie uit externe bronnen toevoegen aan de gegevens. Het gaat daarbij om demografische gegevens zoals wij die kunnen afnemen van derden. Dit betreft bijvoorbeeld algemene gegevens over postcodegebieden (gemiddelde leeftijd inwoners van bepaalde postcode, gemiddelde gezinssamenstelling, gemiddeld inkomen).

Seizoensbrochure
Onze vaste klanten (bezoekers die twee of meer voorstellingen hebben gekocht in het huidige of vorige theaterseizoen) ontvangen de jaarlijkse seizoensbrochure met het nieuwe theaterprogramma in de brievenbus. Hiervoor gebruiken wij naam, adres, woonplaats en land en geven wij gegevens aan de bezorgdienst om de brochure bij je te laten bezorgen. Afmelden voor de seizoensbrochure kan via een mail aan kaartverkoop@parktheater.nl


Social media

Via Social Media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram) en WhatsApp kun je ons volgen om op de hoogte te blijven en met ons in contact komen. Als je dat doet en /of reageert op onze berichten zien wij je  persoonsgegevens. je kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken.


Marktonderzoek / marketing /ontwikkeling producten diensten/ verbeteren bedrijfsvoering
Wij verwerken persoonsgegevens om marketingonderzoek te doen (o.a. cookies, Google Analytics). Zo gebruiken wij postcode en woonplaats om inzicht te krijgen in waar ons publiek woont. Ook analyseren wij de bezoekhistorie van bezoekers om onze dienstverlening en producten te optimaliseren. Persoonsgegevens worden in een enkel geval verwerkt door een onderzoeksbureau die wij inhuren voor analyse en advies. Met deze externe bewerkers sluiten wij een wettelijk verplichte overeenkomst af waarin de privacy wordt gewaarborgd. In enkele gevallen kan de informatie intern in onze organisatie gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van gegevens te respecteren.


Cookies

Verder streven wij ernaar om onze website te blijven verbeteren en ons aanbod beter af te stemmen op uw voorkeuren. Daarom verwerken wij gegevens over je activiteiten op onze website, internetbrowser en apparaat type.

Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds hoeft in te vullen. Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als u daarna de website verder gebruikt, nemen wij aan dat u geen bezwaar hebt tegen de cookies. U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige functionaliteiten van onze website zijn dan niet beschikbaar (zoals automatisch inloggen en het vasthouden van de inhoud van uw winkelmandje).

Tracking cookies google
Door middel van deze cookies kunnen wij zien welke pagina’s u bekijkt. Aan de hand hiervan kunnen wij u relevante advertenties tonen op onze (partner)sites. Wij kunnen bijhouden of u op advertenties klikt, hoe vaak u een advertentie heeft gezien en of u een formulier invult of bestelling plaatst nadat u een advertentie heeft gezien of erop hebt geklikt. Termijn: deze cookies komen van Google en worden na maximaal 18 maanden verwijderd.

Tracking cookies Facebook
Met deze cookies zien wij welke producten u bekijkt. Wij kunnen hierdoor advertenties tonen op Facebook die voor u relevant zijn. 
Termijn: deze cookies komen van Facebook en blijven maximaal 2 jaar bewaard.

Analytische cookies Hotjar
Met deze cookies en met behulp van Hotjar kunnen we  registeren hoe u onze website gebruikt, bijvoorbeeld dor uw klikgedrag bij te houden. Met deze informatie kunnen we de werken van onze website optimaliseren. 
Termijn: deze cookies komen van Hotjar en worden na 1 jaar verwijderd.

 

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken en hoe effectief online advertenties zijn. Zo bekijken we bijvoorbeeld of onze nieuwsbrieven, social media-posts of advertenties leiden tot kliks en transacties. Deze informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.


Prijsvragen / reactieformulier

Als u meedoet aan een prijsvraag of actie, vragen wij uw naam, adres en emailadres. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Als u contact met ons zoekt via webformulieren, e-mail of WhatsApp bewaren wij uw gegevens om een goed antwoord te kunnen geven. Klachten worden opgeslagen in de database.


Fotografie

Wie het Parktheater bezoekt, kan gefotografeerd  of gefilmd worden. Deze foto’s/filmopnames worden gebruikt als verslaglegging van evenementen en kunnen gepubliceerd worden op de websites of social media kanalen van het Parktheater. Indien je niet of niet herkenbaar op foto’s/filmopnames zichtbaar wilt zijn, kun je dit aangeven bij één van onze medewerkers, de fotograaf/filmer,  of na afloop via communicatie@parktheater.nl. Wij zorgen dan dat het betreffende beeldmateriaal verwijderd wordt. Dit geldt alleen voor beeldmateriaal dat gemaakt is door of in opdracht van (medewerkers van ) het Parktheater. Het kan voorkomen dat andere bezoekers of andere partijen (pers) foto’s of filmpjes maken. Daar hebben wij geen invloed op.


HOE LANG BEWAREN WIJ GEGEVENS

Wij bewaren gegevens zo lang als nodig, met een maximum van zeven jaar na de laatste transactie. De gegevens kunnen daarna uitsluitend nog geanonimiseerd gebruikt worden voor doeleinden als marktonderzoek, ontwikkeling van producten en diensten en andere aan de algemene bedrijfsvoering gerelateerde doeleinden.
Als je hebt laten weten nieuwsbrieven via e-mail van ons te willen ontvangen, bewaren wij je gegevens tot het moment dat je je afmeldt.
Sommige informatie bewaren wij zo lang als de wet dat voorschrijft. Zo bewaren wij bewijs van aankoop en factuur zeven jaar ten behoeve van de Belastingdienst.
 

HOE BEVEILIGEN WIJ GEGEVENS?
Wij hebben conform de eisen in de AVG technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen om de gegevens waarover wij beschikken te beschermen tegen verlies, misbruik, onbevoegde toegang of onrechtmatige verwerking. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld en opgeslagen op beveiligde servers. Als je de indruk hebt dat gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via privacy@parktheater.nl


CONTACTPERSOON VOOR GEGEVENSBESCHERMING

Parktheater Eindhoven heeft een aantal personen die verantwoordelijk zijn voor de privacybescherming binnen onze organisatie. Deze zijn bereikbaar per e-mail op privacy@parktheater.nl en per telefoon 040-2156156 voor alle vragen en verzoeken.


WIJZIGINGEN IN DIT PRIVACYSTATEMENT

Dit privacystatement kan regelmatig wijzigen door aangepaste regelgeving of door wijzigingen in de interne organisatie. Wij adviseren daarom dit statement regelmaat te controleren.


WELKE RECHTEN  

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar privacy@parktheater.nl. Het Parktheater zal binnen drie weken op je verzoek reageren. Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat dat we de juiste gegevens verwerken.


Klacht indienen

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.


Versie 1 / 24-5-2018
Parktheater Eindhoven NV
Theaterpad 1
5615 EN Eindhoven
040- 2156156
info@parktheater.nl

COOKIE-STATEMENT
Elke website wettelijk verplicht de gebruiker te informeren over 'cookies' en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan. Ook de website van Parktheater Eindhoven maakt gebruik van cookies.


Wat zijn cookies?

Een cookie is een heel klein tekstbestandje van letters en cijfers dat op uw computer wordt opgeslagen wanneer u een bepaalde website bezoekt. Cookies maken het mogelijk voor een website om de voorkeuren van een gebruiker te herkennen. Bijvoorbeeld uw taalvoorkeur of uw favoriete webshop die uw inloggegevens onthoudt.
Een cookie slaat niet uw naam, uw adres, uw leeftijd of andere persoonlijke gegevens op. Ze onthouden alleen uw voorkeuren en interesses op basis van uw surfgedrag.


Welke cookies gebruikt Parktheater Eindhoven?

1. Functionele cookies
Dit zijn noodzakelijke cookies. Om naar behoren te kunnen surfen door de sites, maken we soms gebruik van cookies. Uw pc onthoudt de indeling die u zelf gemaakt heeft. Voor deze cookies hebben we uw toestemming niet nodig.

2. Cookies voor websitestatistieken
Wij maken gebruik van een programma (Google analytics) om te analyseren hoe onze website gebruikt wordt. Zo komen we te weten welke pagina's het best worden bezocht, via welke browser men surft (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, et cetera), of wat voor scherm men gebruikt. Op basis daarvan kunnen we onze website verbeteren. Deze gegevens worden anoniem opgeslagen. Ze geven ons dus geen persoonlijke informatie over u.

3. Tracking cookies google
Door middel van deze cookies kunnen wij zien welke pagina’s u bekijkt. Aan de hand hiervan kunnen wij u relevante advertenties tonen op onze (partner)sites. Wij kunnen bijhouden of u op advertenties klikt, hoe vaak u een advertentie heeft gezien en of u een formulier invult of bestelling plaatst nadat u een advertentie heeft gezien of erop hebt geklikt. Termijn: deze cookies komen van Google en worden na maximaal 18 maanden verwijderd.

4. Tracking cookies Facebook
Met deze cookies zien wij welke producten u bekijkt. Wij kunnen hierdoor advertenties tonen op Facebook die voor u relevant zijn.
Termijn: deze cookies komen van Facebook en blijven maximaal 2 jaar bewaard.


Hoe kan ik de cookies uitzetten?
Wilt u de cookies uitzetten en maakt u gebruik van meerdere computers en/of browsers, dan dient u dit op alle computers en/of browsers apart te doen.

Welkom op parktheater.nl

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruiksgemak voor onze bezoekers te vergroten, om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden (zoals video’s), voor marketing doeleindes en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden.

Door op ‘Akkoord’ te klikken, stem je hiermee in.
Als je niet akkoord bent, kun je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt je winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kun je inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen