SintLucas

Parktheater Eindhoven werkt op diverse fronten samen met de creatieve opleiding SintLucas. De opleiding, gevestigd in Boxtel en Eindhoven, begeleidt creatieve talenten naar een mooie toekomst in de creatieve industrie. Van ruimtelijk vormgeven tot podium- en evenemententechniek. Van audiovisuele vormgeving en animatie tot fotografie. 
Op dit moment werkt het Parktheater op drie vlakken met SintLucas samen.

Metamorfose kleedkamers


Sinds enkele jaren werkt Parktheater Eindhoven samen met de opleiding Ruimtelijk vormgeven - interieur van SintLucas. Ieder jaar krijgt een groep studenten de opdracht om twee kleedkamers in het Parktheater een nieuw uiterlijk te geven. Uit de diverse voorstellen worden vervolgens twee ontwerpen gekozen, die de studenten ook daadwerkelijk uitvoeren.
Inmiddels hebben al verschillende kleedkamers een prachtige metamorfose ondergaan. Voor de studenten een mooi oefenproject, voor het Parktheater de mogelijkheid om artiesten een fijne, huiselijke en unieke kleedkamer te bieden.

Opleiding podium- en evenemententechniek
Als technicus zorg je ervoor dat het geluid perfect klinkt, het podium goed is uitgelicht en dat de voorstelling strak verloopt. Waar beter om dat te leren dan in een echt theater! Iedere maandagochtend krijgen daarom leerlingen van de opleiding Podium- en Evenemententechniek van SintLucas les in het Parktheater. Bovendien lopen leerlingen van de opleiding ook stage in het theater.
Unieke theatertassen
Coosje Bouman, vierdejaarsstudent Vormgeving, Product, Ruimte en Media aan het SintLucas, ontwerpt tassen. Zij maakte onder meer een rugzak en een shopper van oude theaterbanners uit het Parktheater. Inmiddels zijn er diverse tassen te koop. Verkrijgbaar aan de balie van het Parktheater.