RAAK!

RAAK! in samenwerking met School 23 en Dynamo
Voor de organisatie en realisatie van de derde editie van het project RAAK! is er een unieke samenwerking ontstaan tussen Parktheater Eindhoven, Dynamo en School 23. Deze samenwerking wordt in de komende seizoenen doorgezet. RAAK! is een project dat jongeren in staat stelt hun (podium)talent onder professionele begeleiding te ontwikkelen en te presenteren. Door de samenwerking met School 23 en Dynamo wordt deze kans nu geboden aan jonge mensen voor wie de afstand tot (het deelnemen aan) cultuur over het algemeen groot is.

School 23 is onderdeel van het Summa College in Eindhoven. Op School 23 zitten leerlingen die niet mee kunnen doen met het reguliere onderwijsprogramma, bijvoorbeeld omdat zij de Nederlandse taal niet goed beheersen of het moeilijk vinden om te leren. School 23 biedt intensieve begeleiding en loopbaanbegeleiding om te werken aan de competenties die nodig zijn om succesvol te worden in een opleiding of baan.
Dynamo Eindhoven is de derde samenwerkingspartner in dit project. Dynamo heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in talentontwikkeling van jonge mensen. Ze helpen jongeren hun talent te ontdekken en hoe je daar invulling aan geeft. Dynamo heeft een creatief en gepassioneerd team van docenten die bekend zijn in de muziek, dans of sportscene. Het lesprogramma van Dynamo is erg gevarieerd en de manier van lesgeven, waar Dynamo bekend om staat, maakt dat zij de ideale educatieplek is voor de leerlingen van School 23.

Tijdens de cultuurdagen krijgen alle leerlingen van School 23 verschillende workshops aangeboden van Dynamo Eindhoven. De workshops zullen bestaan uit theaterspel en improvisatie, dans en ‘rhyme & beats’ (rap). Deze workshops zullen plaatsvinden in het Parktheater. De leerlingen krijgen aan het begin van de dag een rondleiding in het Parktheater. Ook gaan de leerlingen kennismaken met het theater en de arbeidsmogelijkheden in de culturele sector, denk bijvoorbeeld aan horeca en techniek.
Na deze cultuurdagen zal er met een kleinere groep leerlingen verder gewerkt worden aan het realiseren van een voorstelling op zondag 26 april.

Project RAAK! is een bijzondere samenwerking voor een bijzondere doelgroep en zal ongetwijfeld leiden tot een zeer bijzonder resultaat!

Website
Twitter
Facebook

Geschiedenis RAAK!
RAAK! is een project dat in seizoen 2012-2013 opgezet door drie studentes (Annick, Alice en Sophie, 19,19 en 20 jaar) Film- Televisie- en Theaterwetenschap van de Universiteit van Utrecht, in samenwerking met het Parktheater. De studentes wilden praktijkervaring opdoen met productie, regie en marketing,door het organiseren van een talentenshow. Hiermee ontwikkelden zij niet alleen hun eigen vaardigheden, maar boden ze ook een kans aan kinderen tussen de 8 en 14 jaar om podiumervaring op te doen en hun talent te ontwikkelen. Tussen de bedrijven door kregen de studenten theatercolleges van Parktheatermedewerkers. Zo gaf directeur Giel Pastoor een college over hoe je theaterdirecteur wordt en hoe die functie er in de toekomst uit zou kunnen komen te zien.