MAALKOP

PeerGrouP
vr 21 jun
-
zo 30 jun
Data & tickets
Meer speeldata

Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer, gespeeld door Fabian Jansen, die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De boer voelt zich vergroeid met de streek, de grond en zijn dieren. Hij kan niet meer terug, alleen nog terugkijken. Alleen een koe houdt hem ogenschijnlijk nog overeind, of houdt zij hem juist gevangen?

Maalkop is een theaterdialoog tussen een man en zijn koe. Een verrassende combinatie waarin Jansen improviseert met zijn tegenspeelster: koe Martje 160. Een intiem portret over de onontkoombare ondergang van een jonge boer en zijn liefde voor zijn land en zijn bedrijf.
 

Crew
Acteur Fabian Jansen is bekend van de musical Hij Gelooft In Mij over André Hazes en speelde in films als Mannenharten, Nena en Dorst. Regisseur en schrijver Jos van Kan werkte in zijn lange carrière aan minstens 85 toneel-, muziektheater- en operavoorstellingen over de hele wereld.
 

Samenwerking
Maalkop wordt ontwikkeld in samenspraak met de organisaties ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) en ZOB (Zorg om Boer en Tuinder). Bij de voorstelling werkt PeerGrouP samen met deze organisaties aan een verdiepingsprogramma. Met gebundelde krachten wordt er meer aandacht gevraagd voor onzichtbare problemen in de agrarische sector.
 

Na veertig uitverkochte voorstellingen in het Noorden is Maalkop dit jaar door het hele land te zien.

  • Maalkop speelt op locatie in een niet-operationeel melkveebedrijf. Adres: Mosselaarsweg 10, 5684 NZ in Best
  • De voorstelling is overdekt, je zit op een tribune. Zorg dat je bij koud weer warm bent aangekleed. 
  • Excl. consumptie 

Credits

Spel: Fabian Jansen
Regie: Jos van Kan
Script: Herman van de Wijdeven
Concept en dramaturgie: Dinanda Luttikhedde

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie